Spådom

I tidningens horoskop stod häromveckan ”en reparation kan vara lyckosam idag”. Samma dag hade det vräkt ner snö (surprise!) och min hjulbenta traktor behövde få sin högra styrled (bilden) ompysslad med vinkelsip och pinnsvets, en reparation som jag på grund av min obefintliga skicklighet i fråga om bland annat metallarbete fått utföra många gånger.

Åtskilliga decimeter undanskottad snö senare börjar jag begripa att den senaste lagningen faktiskt hållit bättre än något tidigare försök. Helt in enlighet med horoskopet, alltså.

Diskuterade under en tågresa genom den vansinnigt enformiga nederländska landsbygden spådomar med en kollega som lever efter den kristna infallsvinkeln. Han sa att om kristendomen påbjuder att man håller sig borta från spådomar av olika slag då det kan komma att påverka subjektets beteende i strid med de av religionen fastlagda riktlinjerna. Ganska logiskt om man tar hans utgångspunkt i beaktande.

Och just i detta fall – var det i mitt öde att lyckas eller var jag extra noggrann eftersom jag läst tidningen och tyckte jag hade bättre chanser än vanligt att lyckas?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Bubbelbalans

Visitkortstitel...

Delegado