Vara kaktus

Minns inte vem som berättade det, men mest sannolikt hörde jag det på radio. Måste ha varit på väg söderut från göteborg vid Kungsbacka. Sannolikt i en hyrd roströd Opel Astra på väg till Hyltebruk för att ta fukthaltsprover åt SLU. I så fall var det 1994. Eller så tänkte jag bara på Kungsbacka när jag hörde det.

Hursomhelst.

Det var något slags utvecklingsboss – på ABB eller Ericsson, minns inte det heller. När han hade ett riktigt svårt problem brukade han prata med sin kaktus om saken. Den kaktus han hade på skrivbordet. Han fick inte direkt några svar men han fick beskriva problemet vilket ju som regel löste upp knuten. Om det var riktigt knivigt bad han en kollega att ” vara kaktus åt mig en stund?”.

Gjorde intryck. Igår tipsade jag min 93-åriga farmor om strategin. Hon fann den tilltalande, sa hon.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Bubbelbalans

Vortex. Råbjörk.