Förenkling

För en gångs skull ska jag förenkla med en liten snabbteori som följer:

Samhället bygger helt och hållet på pengar. Som skapas av bankerna. Och som inte har ett skit med verkliga värden att göra.

Varför finns då pengar?

För att hålla mänskligheten i schack.

Någon gång, kanske i början av eller strax innan romarriket - gjorde kanske en liten klick människor en kupp mot mänskligheten och dess naturliga hemvist i universum. De skar av oss från vår naturliga religion, vårt naturliga språk och våra naturliga sociala mönster. Skar av oss och förvandlade jorden till en isolerad ö med dessa bedragare som herrar.

Gjorde det naturliga onaturligt och vice versa. Komplicerade det som var enkelt av en anledning. Skapade konstlade akademier och skolor för att bryta ner våra instinkter och frikoppla oss från den undermedvetna storhet som bor i så gott som varje människa.

Vi kanske lever i slutet av en förslavad epok. En flora av konstgjorda sjukdomar parat och signalstark bestrålning med social nedbrytning av våra förmågor gör att vi idag är fördummade konsumtionszombier som knappt orkar läsa en text längre än ett A4, än mindre lyssna till någon som har något längre än en satirisk "one-liner" att leverera.

Vi ges kanske incitament att isoleras från varandra och att tycka illa om de som inte är likriktade zombies. Vi tillåter oss eventuellt att formas till sociala robotar med omfattande kompensationsmekanismer för att hantera en grundläggande otillräcklighetskänsla.

Det kan vara på precis just det sättet.

Det kan vara dags att ändra en smula. Och för att förändra behöver vi bara tänka. Det är så vansinnigt enkelt. Om vi till exempel slutar frukta pengar så förlorar de makten över oss. Om vi slutar tänka negativa tankar försvinner den negativa aspekten av tillvaron. Om vi väljer att upptäcka våra gemensamma styrkor så växer de.

Men låter vi bli kommer den gemensamma valutan SDR att kröna den kontrollapparat som konstruerats över årtusenden.

Jag är optimist. Vi närmar oss en kritisk gräns. Dags att låta fisken simma vidare.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans