Dags att sluta upp, säger Bildt om Afghanistan

Carl Bildt skriver att det nu är "viktigare än någonsin" att sluta upp. Han skriver faktiskt så. Egentligen var det bara det jag tänkte påpeka. Lite som en illustration av vad en nedkortning av ett budskap kan göra med dess ursprungliga innehåll. Sluta upp som i att lägga av, alltså.

Men nu hör det ju till saken att han inte uttalar sig så eftersom han tycker att det är dags att sluta upp att strida mot en påhittad fiende som utgör ett påhittat hot under den osynliga härskarens hand utan snarare anser Bildt att vi nu ska engagera oss på bred folklig basis i det moraliska krigsantipatimoralistiska pyramidspelet. Det om samlad folklig törst på blod och hämd.

Jag ser och hör det lite varstans. Svenskarna är blodfattiga, mesiga, har svansen mellan benen. Svenskarna har ingen stake. Svenskarna har inte vad som krävs för att kriga.

Om det är på det sättet. Då är det fantamig riktigt underbart vackert att vara svensk.

"(...)självfallet är det viktigt att hans och andra som fallits insatser inte skall vara förgäves. Nu är det viktigare än någonsin att sluta upp bakom de insatser som de gav sitt yttersta offer för."
Saxat från SvD.se som i sin tur saxat det från en av Bildts skrivelser

Jag säger inte att Tablibanerna är fromma som lamm och att jag skulle vilja åka på charter till Afghanistan. Men kriget i Afghanistan och Irak också för den delen - jag tycker att det är ren och skär teater.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Bubbelbalans

Vortex. Råbjörk.