Om Afghanskt mörker och grundlagen

En mycket välskriven betraktelse av Mikael Holmström på svd.se idag tar avstampet i grundlagen vilken stipulerar att all makt i Sverige utgår från folket. Mer på SvD.se, samt regeringen.se.

Värt att reflektera över då åtminstone jag kommit till något slags insikt om att makten nästan helt förflyttat sig annorstädes. Millimeter för millimeter, under de bästa av förespeglingar och knappt märkbart. Och just därför har förändringen varit så fullkomligt effektiv och på något sätt imponerande, närmast vacker i sitt bedrägliga genomförande.

Vad som händer svenskar i Afghanistan måste baserat på mina iakttagelser vara ett av många områden där det mörkas systematiskt. Det kanske mest uppenbara är den ändring av grundlagen som ligger och väntar på att bli genomklubbad. En grundlagsändring som faktiskt flyttar makten från folket, gör det möjligt för staten att använda militären mot befolkningen och lite annat smått och gott - väl uppblandat med bra reformer som glidmedel.

Jag hoppas innerligt att SD orsakar debatt kring detta – oetablerade politiker som de hoppeligen är. Media väljer konsekvent att ignorera denna fråga på grunder vilka man kan fördjupa sig i om man har lust. En rejäl direktsänd sammandrabbning i kammaren skulle göra belysandet av detta faktum oundvikligt.

Om detta skulle ske är det nog ganska troligt att ”det etablerade Sveriges” kampanj "vi gillar olika" utvecklas då det rimligen blir SD väcker liv i frågan.

Vad jag än må tycka om att tycka illa om invandrare, invandrarfientliga, fotbollsspelare, rörmokare, elektriker, bilförsäljare eller frimärkssamlare på det där snäsigt föraktfulla sättet så tror jag att om ingen rör upp lite damm i vårt kära parlament så är vi snart inte bara intellektuellt utan även legalt lobotomerade.


Kampanjutveckling. Steg 1 - få mobben i rörelse. Steg 2 - likriktningens piska viner mot de som reflekterar över att reflektera - alla andra tycker illa om på samma sätt. Steg 3 - klartext: "Talk to the hand!"

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans