Valutakurs

En av de mest välutbildade personer jag någonsin känt satt för sisådär åtta-nio år sedan och funderade över hur valutor fick sina inbördes värden. Han förklarade med professorns tvivellösa stämma att "det bestämmer stater sinsemellan", underförstått att det var en del av det politiska spelet mellan nationer. Vid påpekandet om att de flesta valutakurser faktiskt sattes genom den internationella handel genmälde nämnda professor att "det är ju milt uttryckt orimiligt".

För de som ännu inte begripit hur valutors inbördes värde sätts är de senaste dagarnas valutaturbulens en snabbkurs i valuta. En valutakurs [SvD].

Att handla med valuta är att handla med världens stabilitet, något som Professorn i sin värld av bilden diskonterat som oansvarigt och direkt livsfarligt vansinnigt.

Det förefaller som om agendan är satt för att föra fram SDR [IMF] till sitt slutskede vilket direkt eller indirekt skulle innebära en världsvaluta och en totalitärt styrd ekonomisk värld. Vilket i sin tur rimmar ganska väl med diverse pre-apokalyptiska beskrivningar i både den ena och andra profetian. Ett slags folkligt medventanderesnings absolut nädvändiga mothåll.

För att driva saken till sin spets kommer sannolikt nya regler för långivning att användas för att höja trycket på subjektet - Basel III, till exempel [E24].

Viktigare än någonsin att tänka själv och reflektera över att saker som presenteras för oss alltid är kodade med olika incitament. Inklusive sättet på vilket Kina presenteras [SvD]. Jag säger inte att Kina inte har issues inom mänskliga rättigheter. Men jag är fullkomligt säker på att det används som slagträ i en alldeles absurd omfattning när befolkningen ska fås att acceptera en Euro-Dollar-baserad valutakupp.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans