Innan det blir olagligt...

...tänker jag passa på att lufta min åsikt ordentligt.

Klimathotet, fantasin om att vi med koldioxidutsläpp skulle äventyra vår planets framtid, är inget annat än en i raden av härskarreligioner med fruktan som yttersta medel. Det enda klimatreligionen främjar är en av fruktan lättledd världsbefolkning.

De verkliga miljöhoten består i den omfattande förgiftning av allt levande som pågår. Detta är vad vi borde göra något åt. Men eftersom så många av oss står och stampar och funderar på hur man ska dra ner på utsläpp av den mest naturliga gasen i världen så blir mycket lite gjort på den fronten.

Man kan komma att läsa om oss som den där vansinniga generationen som frivilligt knaprade allsköns gift under rädslan av att en vanlig brakskit skulle få världen att gå under.

Man behöver knappt tänka efter. Bara ge intuitionen lite luft, dra ner på skräcken och känna efter en stund. Så blir det lite lättare att faktiskt förstå vad som händer i världen.

Min åsikt, förstås. Ännu så länge laglig.

Kommentarer

 1. Reflekterar över hur folks hjärnor reagerar som läser att det är varmt, men ser o känner att det är kallt. Borde vara jobbigt mentalt, såvida man inte är väldresserad med ODS )Obidient Drone Syndrome).
  De översmarta "affärsmännen" som kommit på idén att med metoden att ge folk dåligt mijösamvete och därigenom lättare kunna komma åt deras pengar, har ju märkt av problemet med att det är kallt, fast det är varmt :-)
  Deras ännu smartare motdrag blev då att säga att klimatet är i "olag". På så vis har man täckt in vilken temperatur som helst, och skyller på CO2.
  Trist att det faktiskt finns folk som t.o.m går på en sån uppenbar bluff.

  SvaraRadera
 2. Just så, Sverker. Multidimensionell manipulation - mästerligt orkestrerad. Emellertid likafullt ganska tafatt i detaljerna. Jag tror att man har viss övertro på psykosen. Samt att "mobben" ska se till att du och jag håller oss tysta, förståss.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans