Mången botten med finansiell censur

Sajten som gjort sig känd för avslöjanden lika revolutionerande som den mildaste mjukost ser ut att vara det inofficiellt officiellas offentliggörandemotor. Dess ledare ser ut att vara både ett slags martyr och skurk. Men han skulle kunna jobba åt i princip vem som helst.

En ganska stor skock har letts in i fållan av blind övertygelse och bland dem måhända att någon eller några individer med incitament att ”försvara” sajten kan gömma sig. Kanske. När kortföretag gör det omöjligt att lämna donationer till nämnda sajt ser det emellertid ut som en tanke. En milstolpe i spelet som designats att ge en anledning att begränsa Internet och göra ”terrorstämpling” till Internetvardag.

När samma företag blir "attackerade" som på beställning av en grupp precis lika "farlig" som Al Qaida. Mja - då blir det istället en uppenbar signal. DN rapporterade tidigare i höstats att bankerna fått på plats de nödvändiga systemlösningar för den finansiella censuren - då naturligtvis riktat mot barnporr. En manöver där integritet och censur kläs i en kostym som framhäver de mest obefintligt politiskt korrekta kurvor.

I media matas vi med bilden av att saker och ting har enkla svar. Snabba svar. Och att vi som menlöst folk äger rätt att förvänta oss snabba och enkla svar på våra frågor. I dessa frågor som rör de synliga tentakler på de svepande armar som formar och kontrollerar vår verklighet är det sällan så enkelt. Man måste gräva sig ner några lager. Det är var och ens förbannade skyldighet, faktiskt.

Men det behövs inga ytterligare källor eller information. Allt finns där ute. Det handlar bara om att titta lite längre. Tränga igenom dimridåerna och finna samband bland det som inte presenteras som relaterat. Jag märker att många begriper detta.

Och när majoriteten väl gör det blir inget sig likt. På gott. En liten grupp människor är med all rätt fanatiskt skräckslagna för just detta. Och eftersom de faktiskt äger världen gör de allt för att undvika detta uppvaknande. Men - de hann försent. Sorry. Bättre lycka nästa gång.

Det fria internet lägger sig att dö. Förtjänsten hittills i form av övervakning av de med insikter och deras härjningar börjar håller på att kosta mer i samordnat insiktsmotstånd än det smakar i makt. Från den punkten kommer det att ske lokalt igen, något som säkerligen uppfattas som begränsande men som faktiskt är en absolut nödvändighet. En katalysator.

Först skapas terrrorister som bombar och dödar - Al Qaida. Sedan cyberterroristerna som i uppsättningens manus lamt döpts till Anonymous. Därnäst har vi de mentala terroristerna. De som tänker och ser vad som håller på att hända. Snart i en tidning nära dig: "Regeringen har idag med stöd av den nya grundlag som träder i kraft vid årsskiftet att terrostämpla 'Tanketerrornätverket Mänskligheten' vilka med sin mänsklighet och sin närvaro i verkligheten utgör ett allvarligt hot mot vår ekonomi och vitala funktioner i vårt samhälle."

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Bubbelbalans

Trend

Vortex. Råbjörk.