Det bubblar

Signaturen Lincoln startade en ny blogg idag. Han har skrivit svart på vitt vad som var utgångspunkten för mitt eget sökande efter samband. Vill du förstå avstampet i vad jag skriver utan att behöva dras med mina krångliga språkabrovinker rekommenderar jag en genomläsning av hans första inlägg. Det är långt – jag vet – men språket är rättfram och okomplicerat. Eninläggsbloggen kallas "Ett nytt penningsystem" och finns här: parasitstopp.wordpress.com. Häromdagen petade bloggaren Fritenk fram Folkstyreboggen att fyllas av de som känner sig manade.

Det bubblar som sagt. Internet är fullt av källor. Ett säkerligen störande stort flertal oerhört mycket trovärdigare än de koncentrationsägda traditionella kanalerna som lever i gränslandet mellan förbrukat förtroendekapital och monopol. Ett monopol med en stark önskan om att tysta resterande tjatter och vars förevändningar omsorgsfullt placerats i människans medvetande just genom monopolets försorg.

För dig som inte riktigt vet. För dig som fortfarande tror på vad du läser i till exempel tidningen, hör på TV eller via de stora nyhetssajterna. Ta en titt på ägandet bakom källan. Ta en titt på hur intäktsflöden, styrelseammansätning och ägande ser ut. Gå ett par tre led eller mer. "Privat" eller "Public Service" betyder ingenting. Köp inte enkla stämplar utan fråga dig vad källan tjänar för syfte för dess intressenter. Och du är inte en av dessa intressenter. Du är dess målgrupp, dess subjekt. Det är påverkan av dig som är dess syfte. Dags att fråga sig varför igen.

Det är jobbigt att läsa. Ännu jobbigare att tänka. För att inte tala om hur besvärligt det är att komma till insikter med de känslomässiga aspekter det för med sig. Men när det väl är gjort blir allting mycket enklare. Du inser att du har ett oändligt ansvar. Precis som alla andra. Du begriper att det inte var dig det var fel på hela tiden. Att ditt tänkande, funderande och dina aningar faktiskt var helt riktiga. Det som du lärt dig var orimligt, precis som det kändes.

Vi kommer snart inte att kommunicera på det här sättet. Dags att maximera nyttan med Internet innan vi glider över i nästa fas, inledningsvis med fasa, sannolikt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Bubbelbalans

Vortex. Råbjörk.