Teknikens många ansikten

Funderat på varför Facebook heter just Facebook?

Algoritmerna för ansiktsigenkänning har blivit riktigt vassa det senaste året. Det faktum att en stor andel av västvärldens befolkning är taggade i mängder av Facebookbilder öppnar fantastiska möjligheter för ett säkrare och mer öppet samhälle (host). Program som matchar input från övervakningskameror mot taggade facebookfoton gör det möjligt att hålla koll på vart var och en befinner sig – steg för steg i bländande realtid.

En israelisk systemleverantör presenterade för flera år sedan lösningar där man analyserar om en person ”uppträder hotfullt” baserat på dennes rörelsemönster. Eller kanske snarare om en person bryter mot det gängse flödet av zombies och på så sätt kan synas vara en risk. Parat med ansiktsigenkänning mot ansiktsdatabasen så har kan man raskt och enkelt se vem säkerhetsrisken känner, vad de talat om och vilka åsikter de delar. Samt kontrollera var de befinner sig. Om inte via övervakningskameror så via någon populär mobilapplikation.

Givet att man inte har slöja för ansiktet förståss. Men det är snart förbjudet. Ytterligare en finurlig liten slump, inte sant?

Kommentarer

  1. Nä, hur kan du vara så paranoid att du tror något sådant?
    Bra skrivet! Omnämnde ditt blogginlägg i min senaste blogg.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Bubbelbalans

Trend

Vortex. Råbjörk.