Utlösarbanken

Utlösarbanken (UB) "Utlösaren". Affärspolicy


Bakgrund:
De som hamnat i ekonomiska trångmål på grund av personlig konkurs till följd av eget företagande har ofta värdefulla erfarenheter, kontaktnät och stor revanschlust i bagaget.

Idag har den som hamnat i personlig konkurs ofta inget incitament att tjäna pengar då det som intjänats utöver existensminimum oftast dras direkt. I många fall är det tydligt för den enskilde att skulden aldrig kommer att behöva skrivas av.

Detta ger i sin tur upphov till antingen ett slags apati eller lösningar baserade på svartjobb av olika slag.


Uppslag:
Att starta ett slags riskkapitalverksamhet på helt kommersiella grunder där lämpliga entreprenörer ges möjlighet att snabbt lösas från sina skulder och driva upp nya verksamheter för såväl återbetalning av skulden som framtida avkastning för såväl entreprenör som finansiär.


Mission:
Att generera långsiktig ekonomisk avkastning i partnerskap med drivna entreprenörer.


Metod:
Att finna driftiga, erfarna företagare som av olika skäl hamnat i ekonomiskt trångmål. Att gå in som partner i nya projekt där en delkomponent är sponsring i form av lösande av entreprenörens skulder.


Policy:
Investerat belopp ska återbetalas inom fem år med ränta motsvarande marknadsränta plus fem procent.

UB har majoritetsägande i den finansierade verksamheten.

Entreprenören ska via anhöriga eller andra borgenärer sätta in en del (ca 25%) av det totala investeringsbeloppet. Denna insättning kan också utgöras av t.ex. lokaler eller liknande.

Någon som har lust att starta? Kanske om ett par tre år.


Detta var skåpmat daterat hösten 2008. Här finns en förklaring till du just matats med den.

Kommentarer

 1. I dagens globala värld skulle det vara förbjudet att vara egen företagare. Fri rörlighet av kapital åstadkoms sekundsnabbt, men fri rörlighet av investeringar i en framtidstro är inte så lätt att flytta. Det som en dagen är en lukrativ marknad blir i nästa till en kvarnsten. Det som ena dagen tillverkas här, flyttas i nästa, oftast utan varsel, till andra sidan jorden. Ändå försöker staten få oss att starta företag, bara för att kunna överösa den stackars naive företagaren med ett lass av skatter och skyldigheter som det snart inte finns någon gräns på. Staten vill inte riskera någonting, men väldigt, väldigt gärna dela den eventuella vinsten. Om det sedan inte blir någon vinst så ska företagaren stå till svars resten av sitt liv. Att "bankindustrin" skinnar oss ses däremot mellan fingrarna på. Nej, det behövs inte fler företagare utan ett uppror som gör rent hus med den korrupta makteliten och ett nytt penningsystem som inte baseras på skuldsättning.

  /Farfar

  SvaraRadera
 2. Alldeles riktigt. Dessvärre. Alla bevekelsegrunder till skuldsättning måste användas, inte sant?

  SvaraRadera
 3. Varför skulle någon vilja ingå i detta system?

  SvaraRadera
 4. Carl -> Ingen, skulle jag hoppas. När jag skrev det tyckte jag emellertid att det var en utmärkt idé ;-) Tid går ibland fort.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans