Bedrägerier

Om jag var del i alla bedrägeriers moder skulle jag må mycket dåligt just nu. Känslan av att veta att man obevekligen förlorar greppet. Att det glider ur handen och att de till och med ur egen synvinkel absurda åtgärder man vidtar för att bibehålla sin lögns validitet inte längre går att dölja ens för den helt blinde.

Om jag varit del i ett bedrägeri som sträcker sig över hundratals, kanske tusentals år, då skulle jag ha byggt in möjligheterna till kollaps som distraktions- och panikagent så ofta jag kommit åt. I själva samhället, likväl som i höga byggnader. När tiden sedan kommer är det bara att trycka på knappen.

Kommentarer

 1. Japp, lögner staplade på varandra och så uppenbara att det krävs hur mycket dimma av mentalt dravel som helst i form av underhållning, sport etc för att man inte ska se det. Hastigheten som dimman sprutas över oss från media är imponerande – om det kan man inte annat säga.

  Det intressanta är det som inte sägs – det intressanta är sänkorna i landskapet där tystnaden är begravd av kilometertjock medial dimma.

  SvaraRadera
 2. Precis. Det väsentliga är byggt i det dimtätaste dalarna - ungefär som Gardemoens flygplats ;-)

  SvaraRadera
 3. Kolla länken på Carls sida, jag kunde inte sätta den här. Vet inte om detta går heller ...

  SvaraRadera
 4. Den här:

  http://www.flightradar24.com/?lat=50.08201&lon=-3.33947&z=7

  Jo, den visar ju de "officiella planen". Inget av de jag har över mitt huvud finns någonsin med. Militär verksamhet, således.

  SvaraRadera
 5. Den vilse leder grovt men den ger klara signaler ändå. Genom att säga vad den inte visar. Tog en bild på en av planen och den hade en tunnel framför sig, rätt nöjd med att jag fick den med min usla kamera.
  Den passerar nu snart åt andra hållet över dig...Tror jag.

  SvaraRadera
 6. Kan se ut så ibland har jag märkt. Just tunneln. Eller om det är skuggor från föregående plans spår mot moln bakom.

  SvaraRadera
 7. Så länge det finns mer än två människor på denna
  vår jord så kommer det att finnas konspirationer.

  Sanningen att säga så föds vi in i värld där de flesta är medlemmar i en stor konspiration.
  Först i 5-7 års åldern så blir vi medvetna om denna konspiration. Först vill vi inte tro på det och blir förbannade men sedan så förstår vi att vi också måste
  ingå i konspirationen för att kunna existera och överleva.

  Att avslöja denna konspiration skulle betyda att vi blev totalt utfrysta ur all mänsklig gemenskap.
  För vad tror ni skulle hända om ni på julafton plötsligt hoppade fram och slet av tomtemasken ifrån Tomten just när den lille 3 åringen skulle ta emot sin julklapp ifrån sin till tomte utklädde far.

  Janne

  SvaraRadera
 8. Som bonusfarsa till en TV-tittande sexåring kan jag konstatera att man i den åldern får lära sig oerhört mycket om själva grundbultarna i de samhälleliga konspirationerna från media.

  Skulle inte bli förvånad om mycket av det som senare leder fram till konspirationer medvetet grundläggs för att säkra återväxt, så att säga.

  Konspiration är ju en form av samarbete och människor måste samarbeta för att överleva - så långt håller jag med dig. För att ändra formerna för samarbetet måste några ha mod i det sociala; sannolikt långt större mod än att blogga loss om vad som är fel eller vad man kan göra åt det. Man måste våga vara udda i sitt verkliga liv. I sin vardag.

  Man måste våga vara villkorslöst god och se förbi saker som är konstruerade att hålla oss isär. Det är alldeles fruktansvärt smittsamt efter att den initiala rynka-på-näsan-farsen spelat ut och man faktiskt visat att man menar allvar.

  Inte alltför stora mängder människor kan tillsammans bestämma sig för att samarbeta (=konspirera) för att etablera och leva efter andra mönster. Skulle inte bli så förvånad om det visar sig vara en stor del av meningen till att vi trampar runt här.

  SvaraRadera
 9. Massmedia har majoriteten av befolkningarna i hela EU i sitt grepp i mycket större grad och omfattning än vad man vanligtvis vill tro eller inse. Glöm inte att barnen har kunnat hjärntvättas sedan -60- 70-talet, och har också alltsedan dess också uppfostrats av föräldrar som själva är hjärntvättade och programmerade att tänka och tycka i vissa banor.
  Det finns fortfarande en hel del människor som är uppväxta utan televisionen, och som i sin tur har uppfostrat sina barn så att de någorlunda kan motstå propagandan, men de är förhållandevis få.
  De akademiker och studenter som läser vidare blir oftast också de indragna i konsensuskrav och har i realiteten stora svårigheter att gå emot den bedrägliga och nästan osynliga diktatur som råder vad gäller att vara följsam och applåderande till allt vad feminism, multikultur och folkblandning heter.
  Att uttala kritik innebär oftast en automatisk utgallring från några påverkansmöjligheter.
  Verkligheten kommer nog inte att kunna erbjuda några större förändringar.
  Istället blir det en allt större amerikanisering med medföljande acceptans av gränsdragningar mot dem som kanske inte vill låta sig amerikaniseras.
  Och majoriteterna kommer att efterfölja och anamma allt som "storebror" säger. De kommer att anse att det som storebror säger är det korrekta.
  Massmedia äger massornas öra, öga, hand och fot. Majoriteterna är lydiga och följsamma och anses då vara välanpassade och normala. Massmedia kan göra med massorna precis som de vill och de kommer att lyda och efterfölja och känna sig tillhöra den normaliserade normen, det som är det riktiga och det som är det rätta, både vad gäller livsstil och åsikter.
  Några få små grupperingar av oliktänkande och kanske dissidenter, kommer att tycka annorlunda, men de kommer aldrig att kunna nå massorna och påverka dem i någon större omfattning.
  Konformismen och hjärntvätten kommer att bli total och trycket att följa med strömmen ännu större än idag.
  Det är den västerländska bedräglighetens diktatur.

  SvaraRadera
 10. Mycket sant. Men frågan är ändå om det absurda inte börjar bryta igenom vallen. Jag frågar en slumpvis människa här och var - de kommer som regel spontant och utan anmodan med iakttagelser som utgär delmängder av din utmärkta analys.

  Det ligger ju i massmedias intresse att få alla som förstått att tro att ingen annan förstått.

  SvaraRadera
 11. Många människor inser och känner trycket, men det är skillnad mellan att inse hur det förhåller sig och att verkligen kunna förändra genom att kunna påverka massorna. Det är massorna som styr i en "demokrati", och så länge massorna.....osv.

  SvaraRadera
 12. Helt klart. Det är en process och den ser obeveklig ut. De flesta vill helt klart lägga den vrickade världsbilden ifrån sig och gradvis - människa för människa - börjar vi faktiskt som helhet begripa att vi äger makten att göra just det. Ska bli lite skoj, faktiskt.

  SvaraRadera
 13. Bra med Eriks positivism...Tack Gud för den!
  Så är det...ibland tappar man sin goda eller hoppfulla bild....sjunker som en sten....så läser man någons hoppfulla tankar...och får åter en smula ljus i sinnet....
  Det finns visst något talesätt någonstans som säger: "Rädda en människan, så är det som om du räddar hela mänskligheten... Fin tanke... vi är förmodligen alla länkar....i långa kedjor....

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans