Ge igen med samma mynt

För de som upptäckt bedrägligheter i verklighetens struktur kan hämnden ibland kännas som en oerhört belönande tanke att uppehålla sig vid. Hämnden då varandes att ”ge de jävlarna” eller att ”ge tillbaka med samma mynt”.

Man får gärna komma ihåg att drivkraften bakom mycket av det vi uppfattar som bedrägligt är att skapa disharmoni, fientlighet och ilska hos subjekten. Sinnesstämningar som gör dessa lättregerliga och på det stora hela ofarliga för den som kan presentera ett basalt fysiskt skydd för egen del.

Vad dessa krafter däremot är oerhört sårbara för är att bli omtyckta. Tänk om de konfronterades med vanlig, äkta, mänsklig värme istället för hot om repressalier som de med lätthet kan ta sig undan. Du, din djävul – du som utnyttjat mig, indoktrinerat min avkomma, stört min sömn och sablat ner min hälsa som tycker att du äger allt jag är och gör och som lever av att jag är rädd. Kom hit ditt drägg. Kom hit så ska du få en kram. En stor fet kram.

Ju högre upp i pyramiden man kommer desto mindre torrt i byxorna kommer det att vara inför denna ohyggliga mänsklighetsattack (på grund av urin; inget annat). De undre lagren – de som kanske upplevt värme och vet vad det är – faller sannolikt först. När enbart toppen finns kvar – likt ett isblock som vägrar smälta av rädsla för värme; då kan vi plocka fram värmepistolen. Först då.

Kommentarer

 1. En mycket intressant och säkert också effektiv strategi....
  Problemet är kanske att "de som vill" skapa splittring, ilska och frustrationer på allt, alla och ingenting....de har resurserna därtill? Konsten att värja sig med....icke-ilskan, och icke-hämndviljan....ett stort konststycke....
  Att reta upp, att skapa hatet... och rädslan inte att förglömma. är betydligt enklare....
  Men, naturligtvis har du rätt Erik, i vanlig ordning...
  De små fina (ord-) dropparnas taktik... och sinnen kan förändras...! Ja, så måste det gå till...Alla bäckar små...KAN bli en stor å....

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans