Krigsförklaring

Det finns väl knappast någon som tror att Sverige är alliansfritt, eller ens har varit i närheten av alliansfritt de senaste femtio åren. I och med att grundlagen ändrades i höstas anser sig rikets ledning ha mandat att fritt med Svenskens goda minne delta i strider med minst sagt grumliga syften. Fel där. Konflikten i Libyen är inte grumlig. Det är ett kristallklart fall av centralbanksinpiskad oljekonfiskering. Svensken ska emellertid sova gott och inte vakna förrän. Mja. Typ strax. Och inse att Sverige är en essensiell kugge i det internationella brottssyndikatet.

Varför? Troligen är de som styr det här landet precis lika kidnappade som alla oss andra. Många har säkert förstått vad de pysslat med. Många har säkert mått redigt illa. Någon har sannolikt tagit sitt liv. Men det hela har ändå fortsatt och Sverige är väsentligt ur det globala perspektivet på grund av sitt läge, sin medgörlighet och sitt ytterst väl indoktrinerade folk. Varför vi deltar i kriget? Eftersom vi tvingats till det, förståss. Vi kan ju inte tillåtas stå utanför som fritt tänkande nation utan den psykos som deltagandet i stridigheter innebär med till exempel dödsfall, militär patriotism och allsköns sagoföreteelser. "Chans för svenskt stridsflyg att visa vad det går för" - jag känner mig medialt och intellektuellt rövknullad.

Men Svensken, då? Svensken har lite att kämpa med. Svensken är fostrad till en konflikträdd ynkrygg. En consensussökande liten plutt som inte vill göra en fluga förnär. Svensken är precis lika jävla kidnappad in i skiten som Amerikanen, Fransosen, Britten, Tysken, Kanadicken, Norrmannen och Dansken. Sannolikt lite mer kidnappad, faktiskt. Just consensusbiten. Det konflikträdda. Det måste fantamig ha sprutats lugnande medel över oss i årtionden. Svensken har alltid fått kämpa med en jävligt motig natur för att kunna bo här. Snudd på upphäva naturlagarna för att plocka sten från en liten permafrusen jordplätt och tjata upp potäterna med viljekraft. Vi lever närmare naturen än något annat folk. Vi tänker och förstår. Men vi visar av någon anledning inte att vi genomskådat skiten. Kanske väntar vi bara på rätt tillfälle. Eller så fungerar besprutningen över förväntan.

"Sverige. Mja, jag läste i aftonbladet att svensken ska avskaffas som begrepp. Att vi lägger ner svenska språket, att vi avskaffar kronan till förmån för Euron och att parlamentet upplöses till förmån för EU. Det stod också att NATO kommer att placera en fredsbevarande trupp i varje samhälle med mer än 100 innevånare, att mobilnätet tillfälligtvis kommer att stängas av, att Internet av säkerhetsskäl kommer att hållas stängt samt att Sverige borde ha tänkt på att grundlagsfästa äganderätten tidigare. Gentemot nationalistiska (=underförstått rasistiska) yttranden som midsommarfirande, Norrlands Guld, fester, burnouts, sill, svampplockning, småskaligt skogs- och jordbruk samt jordgubbstårta kommer de fredsbevarande styrkorna att tillämpa nolltolerans. Av säkerhetsskäl kommer även alla folksamlingar större än en person att skingras. En nutritionslösning från Nestle/Glaxo kommer att distribueras per post på veckobasis. Den som vid kontrollmätning visat sig inte inmundigat preparatet (kallat mat) kommer att tvångsomhändertas."

Vad fan hände? Besprutning. Förefaller helt logiskt.


Lite rysk rapportering, hittad hos StAn.

Kommentarer

 1. Erik sprider....ja, vaddå.....skratt i alla fall...för underfundiga formuleringar....
  Ett sådant litet land....ett sådant litet folk....och ack så bortkollrade....men, ack så godtrogna....så medgörliga....så lydiga, så snälla, så demokratiska, så tysta, så...ja, just det, så konflikträdda....vill inte vara bråkmakare....vill bara ha lugn och ro....vill bara ha fred....inte krig...absolut inte krig...det hade vi nog av på 1600-talet, inklusive 1700-talet....nej, vi ....är väl mer amerikaner idag...och vi väljer väl hellre USA än...ja, än vaddå....vad är alternativet...? ....Ryssland? Kina?....
  The BRAVE new world...med beteckningen, den viktigaste...just NEW....NYA.....nya, nya, nya...inte gamla, gamla, gamla....??? (Glöm inte "total makeover", glöm inte "det nya utseendet, huset, partiet...nytt, nytt, nytt....är ordet....som skall präntas in???

  SvaraRadera
 2. Alternativet är inget paketparadigm. Alternativet är personlig suveränitet och de naturliga former för samarbete människan är högst kapabel till när han/hon inte drogas ner och manipuleras.

  SvaraRadera
 3. Det måste finnas en massa olika varianter av goda tomat såser som ett gott alternativ till ketchup.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans