Fysikaliskt intressant

Jag hörde av en slump ett mycket väl beskrivande program på radio igår. Det var Vetenskapens Värld i P1 där tre personer klassificerade som filosofer talade om sina iakttagelser kring den vändpunkt fysiken står inför. Osedvanligt väl belyst blev det faktum att vi står inför att omvärdera det mesta som kallas materia, vilket ju på ett förtjänstfullt sätt sätter mycket av det materiella fokus vi har i det mesta i ett mycket behövligt frågasättande.

Man slås av att de senaste 100 åren varit lite av period av enligt den vetenskapliga metoden bevisande av sådant intuitivt öppna individer insett långt tidigare. För ganska exakt 100 år sedan för att vara specifik. Jag kan inte låta bli att uppleva den vetenskapliga intuitionsdämpande effekten såsom varandes rådande världsordnings ansträngning att hålla mänskligheten från att inse hur saker och ting verkligen fungerar.

Lyssna: Vetandets värld
Jag fick visst, kunde bara inte läsa...
"En av Illuminatis stora utmaningar att i dag hålla kvar människor i masshypnosens slaveri är att även västerländsk vetenskap i dag beskriver Universum som något radikalt annorlunda än vad media och skola envisas med att låta människor förstå. Den del, det spektra (eller dimension) av Universum människor erfar med sina fem yttre sinnen utgör enligt uppgift blott en bråkdel av vad Universum egentligen består av."
Kristoffer Hell väver in dessa aspekter - verklighetens underliggande fibrer - i vad jag anser vara sitt rätta perspektiv i grundbulten.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Bubbelbalans

Vortex. Råbjörk.