Om homeopati

Homeopatin står under de snusförnuftigas mest juvenila ehuru påstridiga angrepp. Sverige förefaller bli ett så kallat föregångsland att förbjuda sådant som fungerar utan att man vet varför. Och stämmer inte verkligheten med kartan så måste det ju vara verkligheten det är fel på, inte sant? Allrahelst då rådande ordning och struktur ("stabilitet") ju helt utgår från kartan. Dagens homeopati har en absolut strålande orientering kring av homeopatins något i juridisk mening prekära situation; citat:

Drottning Kristinas livläkare, grégoire Francois Du Rietz startade Collegium Medicum 1663, förlagan till vår tids socialstyrelse.

Syftet var att övervaka alla läkare så de höll sig till vetenskapen och inte använde sig av otillåtna naturmetoder samt att få bort den tidens alternativmedicinare, kloka gubbar och kloka gummor.

Fem år efter att Collegium Medicum startade började de största häxprocesserna i Sveriges historia. Över 300 häxor avrättades och många av dessa var den tidens alternativmedicinare.

Du Rietz favoritmedicin var opium och kvicksilver. Många blev opiummissbrukare och många blev kvicksilverförgiftade. "Kvicksilvermedicinen" kunde orsaka litervis med salivavsöndring, vilket ansågs vara nyttigt.

1937 håller generaldirektör Axel Gustav Höjer på Medicinalstyrelsen, som socialstyrelsen då hette, ett föredrag där han säger att kvacksalvare ska "avprogrammeras", sättas i upplysningshäkte och omskolas. Och om det inte hjälpte skulle de in på förvar och sinnesundersökning.

Sjuksköterska förlorade legitimationen och sjukgymnast fick disciplinpåtföljd 1998, bägge hade begått brottet att praktisera alternativmedicin.

2009 förlorar Einar Berg sin läkarlegitimation för att ha behandlat amalgamskadade patienter med icke vetenskaplig och beprövad metod. Trots att patienterna blivit bättre och många helt friska anser socialstyrelsen att dr Berg har gjort sig förtjänt av bestraffning.

Exemplen ovan är bara några exempel på personer som blivit illa tilltygade av socialstyrelsens flerhundraåriga orättfärdiga nit.

Mer om läget för homeopatin i Sverige idag i Dagens homeopati: Diktaturstaten Sverige. Börja nu för allt i världen inte att tänka på alla de släktingar och vänner som tagits av daga för att en liten hög klåpare inte vill erkänna att de faktiskt inte vet allt. Prestige dödar. Mer än något annat. För att inte tala om den beklagligt röda tråd som går igenom alltihopa. Prestigen är ju bara en täckmantel när allt kommer omkring.

Kommentarer

 1. En Hydra - swop! Ingen kan stoppa det som verkligen är bra för människan. Den som behöver det alternativa kommer att ge sig det, oavsett vad det officiella predikar. Men också att många ännu skall få dryfta sin ilska och annat offentligt mm.

  SvaraRadera
 2. Tänkte är inte imunsystemet i sig homeopatiskt. Sen också så använts ju lite skit i vaccinen för att få mer spurt på imunförsvaret typ kvicksilver, förmodligen pröva de den substanse för ordets skull "kvick" och visst det funka och silver har man ju som substans för att hmmm ändra vågorna lite sånt nao silver tillverkar man med två silver och vatten och batteriladdare det måste vara rent silver, förr hade de silver under soporna för det höll undan vissa bakterier, har ingen aning om det funkar men för mycke coliodalt silver kan få en att bli en smurf för alltid dvs. man blir blå i färgen och det kan ju vara kul bakgrund för konstverk. Visst nog funkar homeopati, men känslan i sig på rätt plats funkar nog mer direkt. Riktig tro försätter berg, vad är berg och sten egentligen hmmmm.

  SvaraRadera
 3. Om du skaffar dej lite mera kunskaper så kanske du förstår att homeopati är bluff!

  SvaraRadera
 4. Marina Szöges på Dagens Homeopati ljuger när hon påstår att det finns vetenskapliga bevis för att homeopati fungerar. Homeopati fungerar bara genom placeboeffekten,

  SvaraRadera
 5. Anonym > Vilken ton du har. "Moderna" läkemedel vill via sin marknadsföring få folk att känna sig sjuka när de egentligen inte är det; ett slags omvänd placeboeffekt.

  Placeboeffekt ur mitt perspektiv är det allra bästa. Skulle inte förvåna mig om själva amnesens samtal löser upp knutar som på lite sikt löser upp knutarna och därigenom gör patienten frisk.

  Vad man sen väljer att kalla bluff får väl vara var och ens övervägande.

  Ha det gött!

  SvaraRadera
 6. Du menar att homeopaterna gör nytta trots att homeopati är bluff!
  Jag tror inte på det! Jag tror inte att det är bra att leva på lögner!

  SvaraRadera
 7. Anonym > Nu kan jag inte alls med säkerhet säga att homeopati är bluff utan har snarare indicier som tyder på motsatsen.

  Men personligen tycker jag inte att det spelar någon roll om det är samtalet eller den lilla flaskan som får människan frisk igen.

  Om läkaren satte sig ner några timar och pratade igenom hur patienten mådde, varför och tog det hela vägen tillbaka till patientens barndom för att reda ut några knutar skulle nog läkemedelsindustrin ilskna till samtidigt som de vårdsökande nog snarare skulle kunna kvickna till.

  Det skadligaste av allt är nog dömande ilska. Och lögnen - den är ju per sitt släktskap med sanningen - högst personlig.

  Men... Vaff...

  Jo, jag tror (håll i dig nu) att man skapar sin värld med den egna tanken och utifrån de egna önskningarna. Om jag i min värld tycker att bananer botar cancer så kanske jag har en lösning som fungerar i min värld.

  Om du in din värld bestämmer dig för att enbart legitimerade nattfösare gör det möjligt för folk att somna så får du säkert en tillvaro där detta är fallet.

  Jag kan naturligtvis inte akademiskt och genom stadfästande av forskningsvärldens rekursivt ryggdunkande och springaefterpengarfjäskande fundament bevisa saken. Och om jag ska vara helt ärlig så har jag viktigare saker för mig. Så det skiter jag i.

  Jag tror så ändå. Ha!

  /E.

  SvaraRadera
 8. Varför länkar du till Dagens Homeopati? Det är ju en av de mest knäppa sajterna i Sverige. Marina Szöges ljuger och förvränger det mesta! Dessutom fejkade forum som inte släpper fram kritiska inlägg!

  SvaraRadera
 9. Varför skulle någon släppa in kritiker som inte tillför något gott. Ingen har någon skyldighet att lyssna på trams. Endast myndigheter och olika makthavare har en viss skyldighet att ta in kritiska inlägg. Andra människor har varken skyldighet eller nytta av människor som vill begränsa och hålla nere andra. Alla bör använda sin egen soptunna.

  SvaraRadera
 10. @gunillasolora

  Om du läser Marina Szöges forum så ser du att dessa är fejkade. Om man kollar upp de artiklar som hon refererar till så hittar man inget som stöder hännes påståenden. Hon visar hur totalt okunnig hon är! Hon förstår inte det hon läser.

  SvaraRadera
 11. Erik!

  Du skriver "Och stämmer inte verkligheten med kartan så måste det ju vara verkligheten det är fel på, inte sant?"

  Förklaringen är ganska enkel! Du klarar inte av att läsa "kartan" helt enkelt! Du bara visar hur okunnig du är!

  SvaraRadera
 12. Tack, älskade, underbara Anonym för din kreativitet och dina ord fulla av sprudlande kraft och vitalitet. Verkligheten är väl ändå något ytterst personligt. Vi skapar den själva utifrån vår perception, våra önskningar och med vår tanke.

  Om du väljer att hålla fast vid den lite mer (i min ödmjuka åsikt) träliga bilden av världen som ett kognitivt fängelse så är även det ett val som kommer att införlivas.

  Jag tror inte att jag behöver förklara min syn på vare sig homeopati eller livet mer än så. Eller varför jag i inlägget länkade till dagens homeopati. Läs bloggen om du vill ha svaren. Hela. Eller skit i det. Du får säkert bara huvudvärk. Och för den saken finns det ju piller att köpa från stora farmakologiska världen som hjälper dig bibehålla din världs alla begränsningar.

  Och, nej jag säger fortfarande inte att jag _vet_ att homeopati fungerar på det sätt till exempel MS tydligen hävdar att det gör. Jag _vet_ inte speciellt mycket egentligen. Jag _vet_ att jorden är rundad till formen där jag själv flugit över, men i övrigt vet jag inte.

  Däremot fick jag en idé om ett nytt ord. Homeopatofob. Verkar mer aktuellt än någonsin. Och så kom jag att fundera på varöfr människor envisas med att uttrycka sig så förbannat otrevligt när de tror att de _vet_ något. Brukar i själva verket innebära motsatsen. Men det är bara min modesta reflektion. Jag _vet_ inte att det förhåller sig så.

  SvaraRadera
 13. Erik!

  Du skriver: "Om du väljer att hålla fast vid den lite mer (i min ödmjuka åsikt) träliga bilden av världen som ett kognitivt fängelse så är även det ett val som kommer att införlivas."

  Detta är ju bara trams (och inte direkt vänligt heller)!

  Bra att du erkänner att du inte vet något om homeopati men varför tror du att jag inte vet något?

  SvaraRadera
 14. AnonymR > Jag har ingen aning om vad du vet eller vilken världsbild du har. Dina uttryck föranledde mig att exemplifiera dyrkandet av akademiska världens tankesätt, något som jag däremot _vet_ beklagligt mycket om och som jag _vet_ bygger på en relativt regelrätt illusion.

  Men jag vet absolut ingenting om dig, Anonym. Jag kan bara gissa och jämföra. Vilket är besvärande svårt att låta bli då tonen känns igen.

  Om detta utbyte av text ska generera något vidare utbyte bör du nog dela med dig lite av dina egna iakttagelser bortom epiteten trams och lögnare.

  Tack.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans