Lite lättsmält konspiratoriskt

Dags att tömma det stora äpplet av säkerhetsskäl (Pling! "Om du inte kan skylla på något annat - skyll på säkerhet"). Eller för att man vill jobba i lugn och ro i den folktomma staden under en sannolikt klädsamt avklingande orkanen? Eller är inte folktomheten utan folket man är ute efter? Apropå väder: SMHI spår väder. Andra vädertjänster förlitar sig på militärens metoder för väderprognosticering. Eftersom militära samarbetsorganisationer också är ansvariga för den vädermanipulation vi lever under är det ju ganska givet vilken av dessa källor som är mest korrekt. Väder har alltid varit en maktfråga.



Facebook och liknande sociala medier är ett problem för makthavarna i Storbritannien. Samt, givetvis i alla länder med liknande social struktur (där människor redan hålls i schack av så kallad västerländsk civilisation). I så kallat icke-civiliserade länder är samma sociala medier emellertid enligt samma makthavare istället revolutionens rättmätiga katalysator. Konsekvent inkonsekvent.



Lite mer på djupet kan man fråga sig om det inte är så att människor hålls vid liv mot sin vilja för att inte få för många förändringsagenter på andra sidan döden. Och generellt – detta med dödsångest. Vi vet ju att vi kommer att dö förr eller senare. Om vi dessutom har ångest för saken går livet till spillo redan under dess brinntid. Odödlighet kan då mer troligt komma dödsångestens raka motsats vilket borde vara livslust.



Det talas om att det kan bli dags för somliga av oss att sticka snart - vidare in i det direktmanifesterande. Kvar blir de som på något slags grunder inte är redo eller öppna. De som väljer att fortsätta under fruktans galge. Och det är ju egentligen hur logiskt som helst. Man kan inte ha folk som går omkring och är rädda i en direktmanifesterande värld. Eller är det den världen vi ser? Därav kampen kring vad du tänker på. Det är viktigt att tänka på vad man tänker på, således.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Bubbelbalans

Vortex. Råbjörk.