Trollerilådan

När de stolliga ledamöterna till slut enades i icke-frågan om att höja det tak vars höjd sedan länge lämnat stratosfären fick man ta fram sin lilla reservplan. Kreditbetygsänkning, om än aldrig så litet. Vi skakar ärtburken nu. Skakar den så att alla i den blir yra och illamående. Ekonomisk skärseld – mer eller mindre dold, allt beroende ögonens slutenhet – ackompanjeras på ett förtjänstfullt sätt av till exempel en liten dödsskjutning i London för att inte nämna ett eller annat erövringskrig.

Men de underliggande krafterna, då. De universella. De som man kan välja att tro att de finns om man vill. De som föder vibrationerna och stämmer oss i en högre tonart är emellertid obevekliga. De bor ju i oss, allihopa. Och ju mer man kämpar mot dem desto smärtsammare blir det. För var och en. För alla tillsammans. När det måste bli absurt. När det måste köras hela vägen rakt in i väggen. När kaoset så beslutsamt och logiskt omsorgsfullt måste fram. Tvungenheten har en anledning. Och den anledningen är att ingen konstruktiv väg finns kvar.

Snart är kanske bedrägeriet och ondskan bara ett bortglömt minne. Bedrägeriet och ondskan är kanske ingenting annat än den energi och de bilder människor projicerar in i det. Och i takt med att allt fler slutar tro på lögnerna, lyda penningens piska och köpa de färdigkokt tillrättalagda tankegångarna pyser luften ur hela föreställningen. Den faller sakta till marken och det kaos vi ser den söka frammana är inget annat än dess grand finale, dess dödsskrik. Dess sista desperata kamp för lite uppmärksamhet.

Uppvaknandet kan vara tungt. Kanske är det så att ju mer ouppklarat man har i bagaget desto mer tungt är det att bära. Den kollektiva retligheten, ilskan och utagerande småaktigheten håller på att ge vika. Ett skeende som definieras av den enorma tröttheten. Mentala andetag som tar flera dygn att genomföra. Och mitt i denna process blir det framväxande kaoset och återgången till de fyrkantiga rutinerna tydligt. Mönstren syns för det då långsammare arbetande ögat. Distansen blir längre och energin som går in i det åskådade minskar rimligtvis.

Vi går från att projicera in i vad vi ser till att alltmer bli åskådare. Där vi tidigare lät oss sugas in i händelser, debatter och hopdiktade kontroverser gör kanske de långa tanke- och känslomässiga andetagen att vi nu istället utvinner lugn ur mönstren som framträder. Ingen har sagt det åt oss, ändå framstår det med tålamod i ögat som att allt är OK någonstans. Allt ordnar sig. Allt följer ett slags puls. En rytm vi alla har i oss och som vi kan lita till. Som säkerställer att allt blir som det borde och att allt är som det är av just den anledningen.

Men alla måste inte hinna fram. Alla behöver inte inse allt. Man kan få tro att man gör världen bättre om man smetar en norgeflagga på sin profilbild, när man i själva verket blåser upp en negativ händelses energi än mer på klassiskt mediavis. Man kan få tro att man hjälper världens barn om man står utanför ICA med ”barnrättskämpe” tryckt på magen och skaffar sig meriter i att övertala människor om hur världen kan bli bättre genom att stoppa pengar (som inte finns) i fickorna på de institutioner som finns för att stadfästa världens klyftor.

Det räcker med att vända i tanken, skulle jag tro. Att bara erfara den där lilla kittlande känslan av hur man vill ha det. Att önska sig till något och inte ifrån något. Och i slutet av en sommar då tiden gått fortare än någonsin har just den synen lyckat etablera sig. Tillräckligt för att spelet ska kunna slutföras. Hemskt ledsen, men det är över nu. Jag kommer att sakna pusslandet. Ledtrådsjagandet. Logiken och interpretationen. Men allt har sin tid. Tjattret tystnar närsomhelst.

Kommentarer

 1. Såå klokt och -"Ett skeende som definieras av den enorma tröttheten. Mentala andetag som tar flera dygn att genomföra. Och mitt i denna process blir det framväxande kaoset och återgången till de fyrkantiga rutinerna tydligt. Mönstren syns för det då långsammare arbetande ögat. Distansen blir längre och energin som går in i det åskådade minskar rimligtvis."
  "Vi går från att projicera in i vad vi ser till att alltmer bli åskådare." --- Just så ..
  Du är verkligen nära din innersta Kärna.
  Det är berikande med dina filosofiska utredningar.

  SvaraRadera
 2. Tack. Kroppen har beordrat mig att städa. Så jag städar.

  SvaraRadera
 3. Städa som att göra i ordning, dessa ord har fått mig fastna i timmar och de leder ju till en del.
  I min ordning om jag ska ha en så vet jag inte liksom vad jag kan säga längre satt igår fast i timmar och sudda och skrev.

  SvaraRadera
 4. Jo, det kan vara ganska slitigt att städa. Paradoxalt nog är det egentligen bara kroppen som kan tvinga mig; ytterkanterna är samma skulle jag tro. Det fullkomligt osynliga och det högst fysiskt påtagliga.

  SvaraRadera
 5. Organ-ism organisera göra order form som ger mönster är proteiner som mängd ger rätt väggar som är då organ i olika storlekar osv pluss tankar som ger magnetvågor mest genom hjärtat cirka 5000 gånger mer en hjärnan elo 100 gånger mer talnerven kopplar tanke till hjärtat (talet styr hjärtfrekvensen) och så vidare...Luften i sig är ett organ en organism i organismen och så vidare skilnaderna är bara form och order....Därav mina bromsspår i min verklighet, i går läste jag om ett patent som är en del ett program och skärm som sändare av pulser som påverkar organet huden för att ändra proteinernas mängd ungefär om jag nu tänker rätt vilket jag efter alla dessa andra undersökningar jag gjort tvivlar på att jag skulle missta mig.
  Sjukdomar är lätt att framkalla om man väl vet mönstret och genom alla externa moduler i både ekonomi och vad som helst är ju för att få kontrollen utanför människan själv likväl som det är den 47 x (24+24=47 (jepp inte 48) istället för 23+23=46 kromosoner som är det normala
  (den mänskligt skapade kromosonen 1997 om jag minns rätt.....Med sjukdomar räcker det hur man värderar sig själv ,har man tappat bort sig är man rätt lätt för en annans ordning yttre new order...Vemod är en mjukstart i new world order.

  SvaraRadera
 6. Synnerligen intressant. Kopplingen via talet borde ju vara av absolut relevans då man i så fall mycket snabbt borde kunna korrigera sina obalanser genom att helt enkelt tala ut om dem.

  Vemod kan kanske ha flera sidor. Jag har ofta sett vemod som förberedelse för större insikter. Att man via vemodet så att säga tar farväl av det tankeparadigm man står i begrepp att lämna bakom sig.

  Skulle tro att rädsla är NWO:s grundläggande bygsten, snarare.

  SvaraRadera
 7. equark tror maskinen valde detta för detta.
  Miljarder år sedan har blivit ett kluriga sak - vissa bakterier har varit tvungna att anpassa sig och börja leva i den andra inne i cellen, som började en serie händelser i slutet av som är mitokondrierna, organeller ligger i alla eukaryota celler.

  Forskare från University Havajskej är starka bevis för att mitokondrierna har en gemensam förfader genom födelsen ett hav av bakterier som kallas SAR11, som förmodligen är den mest utbredda gruppen av mikroorganismer på jorden.

  "Det är en mycket intressant upptäckt", säger Michael Rappe, som är involverad i forskning. "De resultat som vi presenterar, vettigt på många sätt: fysiologi SAR11 gör dem sårbara för beroende av andra organismer och med riklig förekomst i tid, kan också vara förekomsten av deras förfäder en mycket stor vilket ökar sannolikheten för möten som anordnades av DC första bakterierna symbios."

  Forskare från State University Oregonskej'd vilja bidra till förståelsen av evolutionen SAR11 därför jämfört de mitokondriella genomet från en rad olika eukaryota celler med SAR11 genomet stammar som isolerats i laboratorium. Tack vare datorer få detaljerade fylogenetisk analys av genomet. Förutom upptäckten av evolutionära samband mellan bakterier och mitokondrier har fört jämförelser stöd en förutsättning för förekomsten av en ny grupp av bakterier, Pelagibacteraceae, fam. November "Ett mycket brett band har en SAR11 stor genetisk mångfald, vilket bör innebära en stor mångfald och metabolism", sa Rappe.

  Rappe och hans kollegor odla ytterligare nya SAR11 stammar och undersökte deras genetiska information för att förstå deras metaboliska potential och hur de lyckas i havet. Får se vad M svarar om jag läste rätt...

  SvaraRadera
 8. Pengar har många egenskaper och inte som ett mynt har två sidor. Pengar gör yttre värderingar av sig själv i större grad möjliga och det ger möjligheter till skeva bilder om sig själv vilket ger sjukdomar som melankoli och skizofreni eller vad man nu ska kalla dem ,fast vi vet ju att alla genier är klassade enligt sjukdomsnissarnas bedömning som avikande och sjuka. Och för dessa nissar är ju denna penning order och arbetslivs order grunden för livet och det viktigaste för livet (för mig är dessa nasse lärda doktorer helt sinnes och sanslösa.
  Och efter som jag själv är ju en person som är för mycket i mina egna tankar så är jag klassad skizofren! enligt dårarnas paradis. Vart tvungen och säga det för de är galna...Folk måste få veta att de är helt galna och hela skiten är samma som nazi ,,,Och ursprunget till det är inte Tyskland det är ifrån ett gömt land som har samma språk som ett land 30 mil ifrån sverige och detta är förbjudet av ryssarna de gör allt för att förhindra detta att komma ut avskedar folk och annat som representalier....Vemodet har sin plats och form och när det rullar in vet man ju varifrån det kommer. Har man varit runt känner man igen känslan.
  New world order är inte där alla tittar det är en kuliss och det är en kullis för att man lätt kommer genomföra new world order utan att någon vet om det.
  Som jag sa de är helt enkelt sinnesjuka. Psykopater i generationer.

  SvaraRadera
 9. Man kan nog säga att det genomförts de senaste femtio oren om man vill. Motpolen till vad vi som bäst håller på att skaka av oss har ju funnits där hela tiden och vad som händer är kanske att vi ser det först nu när våra sinnen börjat röra på sig. Königsberg. Jo, något ska väl de ha att göra där också ;-)

  SvaraRadera
 10. Sen kan man ju undra hur friskt det då egentligen är att inte vara så mycket i sina egna tankar och sen ta piller från dessa som säger så. Har exampel på folk som inte var knäppa men vart det tack vare alla piller från dessa dårar som verkligen tror på att man är mer sig själv om man är i mer i andras sätt att tänka typ överheten obey obey.....Det konstiga är ju att dessa har folks förtroende och ses som aktoriteter it must be some in air......

  SvaraRadera
 11. Provins Baltistan (india)

  SvaraRadera
 12. Lägg märke till zightgate har vänt hakorset och det har med detta att göra.

  SvaraRadera
 13. "Whit stay" är översättning av provinsen. Rätt solklart om man går på djupet....Men vem faen orkar jag har ruttnat helt....
  De flesta av våra grannländer har ingen aning om detta. Jag kan nog få problem nu.

  SvaraRadera
 14. Du har många intressanta apsekter på saker ;-) får bli att förkovra sig någon dag. Tror inte det är så mycket att frukta i sig. Allt har sin ordning och i och med att slutspelet just börjat finns det sannolikt större fiskar att hålla i sin glasbubbla. För att inte tala om fler...

  SvaraRadera
 15. Det bästa så som jag ser det är att göra så att det goda får vingar och når högre höjder en att kämpa mot något man inte vill känna av, alltså bli vän med för att besegra. Något jag fått för mig genom bibeln (jesus) gå ifrån det onda, du kan inte driva ut andar om du inte känner dem, lämna de döda åt de döda och säkert en massa andra liknelser som jag glömt bort för jag läser ju inte sånt längre, ärligt så har jag bara läst utan kontexten och det kanske är illa men som sagt varför har man ett tänkande om det ska bara matas :-)
  Romans 12:2 Do not conform any longer to the pattern of this world, but be transformed by the renewing of your mind. Then you will be able to test and approve what God's will is--his good, pleasing and perfect will.
  Datorns förslag till svar.

  SvaraRadera
 16. http://bible.cc/romans/12-2.htm
  Varför så många versioner som säger samma vet jagb inte men intressant är det tycker jeg.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Improviserat

Symboliskt

Visitkortstitel...