11-09-11

Symmetriskt datum idag igen. Och som alltid när det handlar om repetitioner av 11, 22, 33 så bor där ett slags tyst signifikans – åtminstone för mig. Insignifikanserna försöker mer än någonsin belägra just den här dagen vilket ju inte annat än understryker dess signifikans.

Om man funderar lite över vad som ändå hände för tio år sedan. Psykosen. Bilderna. Lidandets vittnesbörd. Frihetsberövandets eskalation. Om man tar den dagens känslor och ventiler för den västerländska populationen – var det inte så att vi fick stanna upp och vrida ur oss själva lite? Ge uttryck för hur vi mådde och låta alla döda och tornens kollaps manifestera våra inre känslomässiga krumbukter?

Precis som när Liv dör. En för de flesta helt okänd sportsman men allas hjälte. En händelse så anonym och fjärran att man utan risk kan projicera sin sorgliga energi in dess givetvis något mildare psykotiska pool tillsammans med alla andra i samma situation. Vi hör ihop – allesammans. En utpräglad individualist och i det närmaste rigid fritänkare som jag kräks nästan inför denna massprojicering av de egna obalanserna in i tryggt avlägset negativa händelser.

Men inte desto mindre indikerar ju dessa mekanismer att vi är en och samma och att vi på något sätt kan hjälpa varandra att utjämna de mest smärtsamma potentialskillnader vi bär på. Att istället för att idissla bilder och känslor från en tveksamt orkestrerad rivning av tre byggnader omfamna den egna frustrationen och börja vandra ut ur det egna slaveriet. Och istället för att sörja en tryggt avlägsen hockeylegend skåda sorgen i de band man själv brutit och de nära som försvunnit. För att ta några exempel.

Kommentarer

 1. En mycket avlägsen händelse - men det finns väl de som ännu inte arbetat sig igenom sin egen smärta. Men att "fira" gamla tragedier är för mig ganska absurt.
  Din tolkning om orkestrerat scenario köper jag dock inte. Man kan på denna låga nivå av förklaring inte blunda för det muslimska hatet mot allt vad den civiliserade världen står för.
  Apropå annat - läste du mitt näst senaste blogginlägg - ibland spottar även jag ut flera per dag...

  SvaraRadera
 2. Jag delar din uppfattning att "firandet" är lite lätt obscent. Något slags övermättad verbal kräkreflex.

  Jag ser emellertid inte längre någon som helst koppling mellan islamister och de tre byggnadernas fall. Den första tiden efter dåden köpte jag slentrianmässigt den officiella förklaringen med en gnagande känsla av att något var galet.

  Med tiden har jag (dessvärre) kommit till den sammantagna bilden av att det nog snarare handlar om ett litet gäng elitister som ville bibehålla rädslegreppet om sin fåraktiga befolkning ytterligare en dekad. Eller - kanske snarare - stärka det.

  Var och en tror ju emellertid på vad som passar var och en bäst. Jag gör inte anspråk på att på något sätt "ha rätt".

  Vad sedan gäller islam så har jag kämpat med frågan länge. Jag skulle verkligen, verkligen vilja att det var så enkelt vi i västvärlden försöker göra det.

  Jag har till och med sett några av islams allra mest vanvettiga sidor på plats i sharialagarnas Riyadh. Har åkt förbi den jättelika arena där man om veckovis kan bevittna hur människor som inte följer religionens påbud blir av med kroppsdelar till publikens jubel. Och i slutna sällskap hört västerländska intellektuella lite föraktfullt klappa araberna på huvudet - använda den mediala egotrippens grepp för de reformvilliga journalisterna - talat om för dem att de verkligen borde börja reformera sig snart. Men insett att deras ansträngningar (de intellektuella) mera syftar till att bibehålla rådande ordning eftersom västvärlden behöver en tydlig motpol för att motivera sina maktstrukturer.

  Riyadh är den enda plats jag besökt där jag inte som västerlänning kände mig helt trygg. Men jag kunde inte riktigt låta bli att reflektera över varför.

  Och i min enfald försökte jag vända på kultingen. I bromssopåren under den kristna västvärldens sekulära tvärnit finns ju även tokigheter. Det allra värsta är i min mening hur vi hanterar våra gamla. De övergrepp västvärlden i allmänhet och sverige i synnerhet begår mot våra gamla, arbetslösa och sjuka - det kan nog i någon mån mäta sig med islams kvinnoförtryckom än jag inte själv kan skatta nivåerna. Jag tror i alla fall att vi bör kunna tänka tanken.

  Den muslimska världens hat mot västvärlden (a.k.a "civiliserade") har kanske lika många bottnar som vårt hat i motsatt riktning. Där finns allehanda grunder - allt från moraliskt religiösa bottnar till mer handfast ekonomiska och politiska grunder. En mycket viktig sådan komponent är detta med ränta och bankväsendet.

  Pengarna styr världen och de som styr pengarna har en obekväm motpart i arabvärlden där ränta och centralbanksväsenden på religiösa grunder inte kan få samma makt som här.

  Så hur hemsk islams kvinnosyn än är kan det nog hända sig att de så strävsamma globalisterna den där gången det begav sig helt enkelt spelade på vår västerländska islamofobi för att få sin vilja igenom.

  Men - som sagt - var och en bär på sin sanning. Du har helt rätt i att detta är en mycket grund nivå och att sanningar kanske inte ens finns när man skrapar på ytan som vi gör i detta resonemang.

  Och vad tjänar det till att spekulera i dessa detaljer? Allt ordnar sig till det bästa i alla händelser.

  SvaraRadera
 3. (rackarns vilken lång kommentar detta blev...)

  Själv har jag svårt att inte försöka vrida och vända på saker. Först är det enkelt. Sedan vrider jag mera och då blir det komplicerat. Efter ytterligare en hel del vridande blir det enkelt igen, men inte företeelse för företeelse utan mer sammahängande. Tankarna kring dessa händelser i allmänhet, religion, världspolitik och så vidare är intressanta ur det perspektivet. Men i realiteten synnerligen oväsentliga och mer konkret en enorm generator för den sorts energi / manifestationer du så ytterligt beskrivit i dina senaste inlägg.

  Läser dem alltid. Tankeväckande som regel.

  Jag tror att alla människor faktiskt är goda. Religioner syftar ofta till motsatsen eftersom dess institutioner annars skulle vara redundanta. All form av ofrivillig överindividuell makt bär detta signum. Vilket jag tar för inteckning att muslimer också är människor och att vi alla egentligen inte har något att bråka om ifall det inte var för den lilla skränande skaran anstiftare som håller oss sysselsatta med en massa strunt.

  SvaraRadera
 4. "Jag ser inte längre någon slags koppling mellan islamister och de tre tornen".... har du helt snöat inne - ursäkta uttrycket
  Som sagt, så grunt och mainstream för att komma från dig.
  Och att vara öppen för att allt inte är i enkel gammelvärldsording gör att man inser att människor kan vara programmerade precis hur som helst - för att spela alla mörka roller i Spelet. Och alltså kan man inte utgå från att alla är "goda" innerst inne. De kan ha ett helt destruktivt program. Din "barndomstro" följer en mera religiös tolkning, medan sett från mera Universell utsikt - så måste inte alla vara "goda människor innerst inne". Och att försvara islam överhuvudtaget är fortfarande ett STORT svek mot allt det feminina i Skapelsen.
  Och konspirationsteorier är till för pojkböcker - det var attans vad du är opåläst och har verkligen svalt konspirationsfejkningarna. Måste säga att alla som dribblar om konspirationer hit o dit - är oerhört jobbiga och inte trovärdiga - så nu var det sagt... Och försvarar man islam - är man heller inte trovärdig - visar bara på en mycket grund och fastlåst tolkning.
  Du blandar, som så många hycklare, ihop upplysning av islams absurda ideologi, med hat.Om man bara går lite lite under ytan så förstår man att något som förtrycker det feminina i Skapelsen också dödar själva Livet - det handlar ju om energier för tusan. Det är inte bara något tyckande!!!
  Och att bara nämna nonsensordet i---fobi ...
  Ok du säger att du inte vet sanningen men det är tröttsamt och ledsamt att bli besviken på någon som jag trodde hade djup.
  Och tyvärr bidrar alla som säger som du, till att mörkret fortsätter, så det är inte helt oskyldigt (ok alla är oskyldiga i slutänden, men) (det är svårt att diskutera på alla nivåer samtidigt)
  Och att dra upp gamla och sjuka - islam blir väl inte bättre för att det finns en del fel även i vårat system. Om man hela tiden försöker balansera allt - kan det inte ske någon verklig förändring - det blir bara rädsla för konflikt och status quo.
  Det är klart att du är som du är - det skall du ju vara - det är bara min besvikelse. Men inget skall vara dolt - endast den sanna människan kan gå mot nya ljusare tider och fullt vibrerande Liv.
  Jag menar du är ju så bra på att förstå en massa annat av Livet ...
  Om du nu blir putt på det jag skriver, så får jag ta det - det finns ingen plats för kompromisser hos en Stjärn/Jord-människa.
  Natti.

  SvaraRadera
 5. Förresten - glöm det - det spelar ju ingen roll - egentligen. Behövde väl ändock säga det hela. Natti

  SvaraRadera
 6. Jag tror att finns så många krafter som är förtryckta - inte enbart den feminina. Det finns människor som framhärdar såväl Islams som Judendomens mest vanvettiga sidor. Visst finns det ondskefullt programmerade människor. Själv vet jag inte - som sagt. Det är kanske också därför jag inte kan skriva under på dömandet av islam.

  Jag kanske kommer dit en dag, allt är ju möjligt, men i dagsläget känns det intuitivt fel och jag reser ragg när jag ser det. Alla driver kanske sin personliga linje, formad genom livets tryckpress.

  Min är fortfarande den om den inneboende värmen. Jag har alltid varit generalist och jag trivs i världen som den är, även om jag ser dess bedräglighet. Jag hatar sällan. Jag vill mest förstå och om man vänder på kultingen tillräckligt många gånger finner man att även de mest onskefulla faktiskt har en varm punktsom om den får växa förändrar världen på direkten.

  Det kanske finns i oss allihopa och att det är oss "motmänniskor"(innan vi blir medmänniskor) det kommer an på att upptäcka och frilägga den lilla värme som bor i var och en.

  Jag har träffat människor som inte verkar ha någon varm fläck. Jag känner det på en gång och vet att det inte är någon idé att ens stanna. Men de är få. Mycket, mycket få. Dömande och rädda.

  Jag upplever dem som färre än de med värme, men det kan vara mina personliga lyckosamma förutsättningar som givit mig den försynen. Jag tycker om folk och de tycker om mig tillbaka. Inte nödvändigvis godhet, kan också vara något annat.

  Sedan kan ju detta visa sig vara direkt uppåt väggarna. Det enda jag vet är att jag vet oerhört, oerhört lite av vad som finns att veta. Men att ju mer jag lyssnar på den inre tystanden desto tydligare svar får jag. Och jag kan ju inte skriva under på iakttagelser eller riktningar som i mitt eget djup (vad det nu må vara värt) klingar falskt.

  Världens ordning kanske är som den är utifrån de kosmiska lagarnas principer och allt hat, allt härskeri och alla konflikter vi ser är kanske den yttersta meningen med det hela. Så kan det vara.

  Men för mig - från min obskyra synvinkel - ser jag bara bristfälliga lögner, nästan helt omaskerat förledande - och något som likar en gåta. En utmaning. En långsamt tilltagande utmaning med varm, verbal klang som manar det varma att välla fram ur sina fängslade kroppar och lyfta planeten ett pinnhål.

  Så kalla mig gärna pojkdrömsfångad konspirationsteoretiker. Av princip tar jag aldrig bort kommentarer men jag bemöter inte heller respektlöshet i dem. Av just energiskäl.

  Däremot brukar jag uppmana kommentatorer att lämna konstruktiva avtryck istället för att uttrycka ilska eller besvikelse.

  Gårdagsdygnet var för övrigt (från min horisont) ett dygn som var jobbigt för människan, sannolikt helt oavhängt teaterns föreställning. Tungt. Irritabelt. Dömande. Det kanske hänger i några dagar. Massan är påtaglig.

  Godmorgon, förresten.

  SvaraRadera
 7. Gårdagen var jobbig och jag kunde inte låta bli lyssna på aftonbladet när de hade myspys i studion och prata om förstaside valet efter dådet och kompis aktigt va bra och lyckat val precis som det var journalistiken om händelsen som var det väsentliga. Bara ett exempel på kräkmedel för mig då.
  Lyssna ni på Obamas val av psalm 46. Ärligt jag får inte ihop den psalmen den blir rörig. Och svenska knugen godkända verionen är inte så där lättfattlig häller.
  Jag har vänner som är muslimer och de gillar inte dessa andra arabiska muslimer, det är tydligen skillnad på muslim och muslim med.

  SvaraRadera
 8. Äsch - det hela blir lite för ytligt och "helgonlikt". Och jag däremot vet vad jag säger om det hela och drar inte tillbaka en tum på detta - men det är ju meningslöst att försöka övertyga någon som redan är fast. Och om man inte tycker att alla kvinnor har rätt till sina egna liv och inte vill stå upp för det - för då blir det konflikt - det kallar jag ynkryggigt. Som sagt meningslöst ...
  Är man muslim så dyrkar man mohammed och koranen - annars kulle man inte kalla sig muslim. Och vad de står för och påbjuder, borde du nog utforska lite mera. Det finns hur många videos o annat som helst, på deras egna tolkningar och förhärligande av allt destruktivt man kan tänka (eller inte kunde tänka). I deras värld är det onda det goda - vägen till döden - för endast där kan de bli lyckliga - tror de.
  Usch så tröttsamt ... vet inte varför jag bemödar mig ... väl för att jag trott på din visdom och blir så besviken...
  Gomiddag

  SvaraRadera
 9. Så Sion är en hon och Lambs whife och Jesus brud och Gud bor i henne. Och hon är hot lady.
  Hur tusans ska man bli klok på religioner.
  Så detta är jakobs dröm Gud enligt psalmen som Obama säger är deras Gud de tror på. Hmmm vad månne bli av detta.
  Roligare att göra banor en att spela dem M som make tee, om du nu inte mena tee for two har ju inte fixat frukost en så det blir brunch.

  SvaraRadera
 10. GS> Denna diskussion är slut. Utsiktslös för en tid. Lev väl och godmiddag.

  Stefan > Religioner. Klok på? Pussel, pussel...

  SvaraRadera
 11. Du blandar ihop upplysning av det destruktiva med att vara emot. När det i stället är just att lysa upp FÖR livets skull. Lysa upp allt som vill stoppa ett fullödigt Liv. Det blir du som blir emot upplysning och emot kvinnans mänskliga rättigheter och emot det fullödiga fria Livet. Genom din ignorans så medverkar du till fortsatt förtryck. Alla andra förtryck är just ett resultat av att de Feminina ENERGIERNA förtrycks. Det är själva grundförtrycket i Skapelsen. ....
  Och nästa steg blir kanske att du också "har insett" att judarna konspirerade sin egen Förintelse - vad vet jag - allt blir ju möjligt i konspirationsvärlden.
  Och att det egentligen döljer sig en liten djävul djupt inom dig - trots alla "goda" intentioner. Att du t o m har en del hat därinne - vem vet ... Även jag har hatat. Och ännu gör jag som du "reser ragg" - för skenhelighet. För det är att göra sig bättre än andra.
  Puh.. middag

  SvaraRadera
 12. Om nu Jakob är deras tro så bör väl du läsa då mer om vad det innebär.
  Jag är inte för nått av det varken Koran eller Bibeln jag är för Jesus för att var och en har sin tro.
  Sen Gud ser jag bara som omöjligt att inte vara.
  Jag ser att också att gröta i denna värld och försöka få andra att tro som jag gör mig bara större (om jag skulle lyckas med det) och det vill jag inte inte i denna värld.
  Inget ont i sinnet här inte, men om du tror det så är det bara upp till dig att få tro vad du vill.
  Inga petade känslor här.

  SvaraRadera
 13. Pusslet på så sätt blir aldrig klart för det ändrar sig under händelsernas gång och därför är det kanske ännu ett till bevis på att det minsta är det största igen.
  Gunilla Jag är emot allt förtryck. Jag är även emot björnar som plågsamt äter andra människor och djur levande och som skiter fullständigt i andras lidande detta är ofta i naturen och det är jag faktiskt starkt emot. Jag accepterar det aldrig.
  Allt är fel på så sätt och lite är bra men väldigt sällsynt i vår verklighet.

  SvaraRadera
 14. GS > Såja, såja. Jag vill inte prata med dig. Du irriterar mig och jag tänker inte lägga mer energi i din riktning. Men tack för god match.

  Stefan > Stefan. God beskrivning. Tack.

  SvaraRadera
 15. Stefan - varifrån får du tron att björnar äter människor - de kan skada och döda människor som hotar dom och då är det enbart deras rätt till försvar. Djuren "skiter" inte i andras lidande, det fordras illvilja för sådant och det är bara människor kapabla till. Djuren har ju inte det medvetandet. - Att djuren äter varandra är deras programmering - och denna programmering blir kvar så länge människor inte tar ansvar för sina inre rovdjur - sina instinkter - genom att tex framstå som skenheliga. Eller genom att tycka att det är rätt att döda kossor, får och annat gulligt, för att sen äta upp dom, eller att jaga de stackars älgarna, björnarna, vargarna, lodjuren,rådjuren - svanarna!!! m fl m fl. När detta barbari är upplyst accepterat och renat, lämnat, kommer även de yttre djuren att sluta äta varandra. De har en gång levt på "grönsaker" och kan återgå till detta. Kan så stora djur som björnar o elefanter leva på växter o annat så kan väl både vi och andra djur också göra det.

  SvaraRadera
 16. Erik - Du låter dig bli irriterad - har inget egentligt med mig att göra. Den förtryckta feminina energin tillåter inga lögner och förnekanden. Om du inte förnekade - skulle du inte vara irriterad. Men detsamma.
  Du får ha ditt...

  SvaraRadera
 17. Gunilla
  August 17, 2011 – SIBERIA – Advisory – A distraught mother listened on a mobile phone as her teenage daughter was eaten alive by a brown bear and its three cubs. Olga Moskalyova, 19, gave an horrific hour-long running commentary on her own death in three separate calls as the wild animals killed her. She screamed: “Mum, the bear is eating me! Mum, it’s such agony. Mum, help!’” Her mother Tatiana said that at first thought she was joking. “But then I heard the real horror and pain in Olga’s voice, and the sounds of a bear growling and chewing.” She added: “I could have died then and there from shock.” Unknown to Tatiana, the bear had already killed her husband Igor Tsyganenkov – Olga’s stepfather – by overpowering him, breaking his neck and smashing his skull. Olga, a trainee psychologist, saw the ­attack on her stepfather in tall grass and reeds by a river in Russia and fled for 70 yards before the mother bear grabbed her leg. As the creature toyed with her, she managed to call Tatiana several times during the prolonged attack. Tatiana rang her husband – not knowing he was ­already dead – but got no answer. Mum, the bear is eating me! Mum, it’s such agony. Mum, help! She alerted the police and relatives in the village of Termalniy, near Petropavlovsk Kamchatskiy, in the extreme east of Siberia. She begged them to rush to the river where the pair had gone to retrieve a fishing rod that Igor had left. In a second call, a weak Olga gasped: “Mum, the bears are back. She came back and brought her three babies. They’re… eating me”. Finally, in her last call – almost an hour after the first – Olga sensed she was on the verge of death. With the bears having apparently left her to die, she said: “Mum, it’s not hurting anymore. I don’t feel the pain. Forgive me for everything, I love you so much.” Six hunters were sent in by the emergency services to kill the mother bear and her three cubs. The double killing is the latest in a spate of bear attacks across ­Russia, as the hungry animals seek food in areas where people have ­encroached and settled on their former habitat. –Express.UK
  Häromkring jag bor så finns det björnar och förr var det inget jag tog stor notis om men nu är de många och de är hungriga. Björnar enligt naturvårdsverket äter 50% av kosten kött. Om de skulle äta en människa så vill de nog äta hjärnan för den är nyttigast och svårknäckt nöt.
  Detta kanske var ett dåligt exempel men och.

  SvaraRadera
 18. Ja Stefan - det bestämmer och skapar du själv - om du har bestämt - på ett själsligt plan att lämna planeten genom att bli uppäten av en björn - så blir det förstås så. Men björnar har ingen medveten illvilja. Man måste bli vän med sin inre björnkraft - annars kan den äta upp en. Både inom och utom.
  Om det nu var en sann historia så var den väl ett bra exempel .. och fokuserar man mycket på sådana hemskheter, så kan det ju bli så att man till slut skapar liknande.

  SvaraRadera
 19. Jag fokuserar på att inte träffa björnar och då borde det väl bli så att jag inte träffar dem eller hur.

  SvaraRadera
 20. Shit, idag höll jag på ramla av stolen plus att jag fick nypa mig hårt i armen för inte tro att jag drömde......Sveriges Radio P4 Morgon Västmanland har släppt ett 9/11 kritiskt avsnitt. En 8 minuter lång intervju med Terence Fell "Konspirationsteori - en alternativ förklaring"

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2983&artikel=4690932

  Han nämner bland annat att han känner flera politiker som inte heller tror på den officiella versionen men att de har sagt till honom att det är fullständigt Tabu att ens andas om det.
  Undrar hur länge det här reportaget får ligga kvar på Sveriges Radio.

  SvaraRadera
 21. Nyheter
  http://www.barackobama.com/news/launching-attackwatchcom

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans