Lite lokala nyheter

Det här var verkligen tråkigt. Eller trökigt på Sandvikska. Jag tror inte att man kan riktigt kan överskatta hur viktigt det är att ha huvudkontoret där ursprunget, hjärtat och känslan är. Det är till exempel mer eller mindre omöjligt att genomföra stora utlokaliseringar av produktion till låglöneländer när man som anställd på huvudkontoret senare träffar sina kollegor nere på båtklubben, golfbanan, ICA Maxi eller vem vet – på Mulligans Pub.Jag har alltid beundrat Sandvik för att de haft kuraget att låta huvudkontret stanna i Sandviken - långt innan jag flyttade hit. Och jag har sett förklaringen till varför staden trots sin relativa litenheten ändå lyckats få en så god stämning och en så intressant blandning av människor. I och med att huvudkontoret stannat här har också personer som gjort kometkarriär i företaget blivit kvar vilket för en outsider som mig ser ut att vara en omistlig förklaring till ortens särprägel. Det sista riktigt gemytliga brukssamhället.Men som Sandviks informationsdirektör Anders Wallin säger i SvD. ”Det är en del i det här som vi kallar globalisering. För att kunna ha ett mer internationellt management och specialistfunktioner så måste vi attrahera folk från olika delar av världen”. Jag tror knappast att det var särskilt smart - på kort sikt för Sandviken och på lång sikt för Sandvik.Och - givetvis. Globaliseringen. Den tjänar egentligen ingen, men allt det där vet ni ju redan, kära läsare. Det verkar till sist som om även Sandvik infekterades av soten.Kommentarer

  1. Globalisering borde ju vara en expandering liksom för globalt är större en lokalt. Så visst är det bara kontraktion som i kontrakt och allt annat för att förminska när man påstår sig förstora globalt. Tyvärr så har google instant rätt hela tiden och säger det hela precis som elit ska göra enligt programmet för att vara fair play,,(morons)Oh ny fick jag hugg i bröstkorgen. Boxen är inte styrd av algoritmer M det är för mig bara överkvalifiserat skit och det linjära spectrummet är i samma klass.

    SvaraRadera
  2. Well Ovess can be good if need treat a puppit. Ok skruven funnen fast det heter ju bult förstås, att de ändar med skr på det språket är väl rätt coolt, hur som helst till alla osynliga varelser ha det så fint.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans