Skrammel

Den västerländska människan. Född in i en kultur som kanske är lite speciell när allt kommer omkring. Urpressad likt en tvättsvamp från dagisåren till konvergens med hög sugförmåga att sedan törstigt dra åt sig det av samhället ålagda värderingarna att göra nytta, leva miljövänligt, göra rätt för sig, vara framgångsrik och äga de rätta ägodelarna.

Men vadfan - alla äger ju rätten till sin existens ändå. Daniel Nyström, flitig ledarskribent på GD och en av de människor jag mest gediget föraktar för hans totalt indoktrinerade skriverier lämnade en intressant upplysning häromdagen. En upplysning jag inte kände till. Under 70-talet talades det om att jorden, om den brukades lite mer rättvist, skulle kunna föda ungefär 17 miljarder innevånare.

I dagsläget kämpar vår kära elit allt vad tygen håller för att decimera jordens befolkning. "Du ska veta din plats". "Du är egentligen värdelös". "Du ska göra rätt för dig". "Du är född med skuld". "Arvssynden". Hela tiden samma gamla jämmerlåt. Slå dem i huvudet så snart de föds men ta inte livet av dem, ta bara livet ifrån dem. Årtusende efter årtusende.

"Vårt dagliga bröd giv oss idag". Det finns de som tror att just brödet varit av vikt för vår indoktrinerbarhet. Har inte läst den själv men för den som är nyfiken kan ändå "Skymningssång över Kalahari" vara intressant skulle jag tro. "Och förlåt oss våra skulder, så som vi förlåta dem oss skyldiga äro". Där har vi lösningen på greklandskrisen, den vi nu piskas att ta ställning i fastän vi egentligen inget vet. Det är vår västerländska förledda skyldighet att tycka som vi blir tillsagda, nämligen.

Som avslutning på detta för dagen osammanhängande utlopp blir frågan: Om vi tänker oss att Irland/Nordirland var förlagan för Israel/Palestina - vad provades egentligen fram under andra världskriget. Många vet, givetvis. Det lyser klart som dagen. Men ingen kan säga något för luften räcker helt enkelt inte. Vilket säkerligen har sin betydelse, även det.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Bubbelbalans

Vortex. Råbjörk.