Prova något nytt!

Historien om mannen med utpräglad stockholmsdialekt som klev in på kafeet i Överhogdal och undrade om han kunde få ta med sig en kopp kaffe och fick till svar att ”ta koppen med dig – du ska väl tillbaka åt den här vägen en gång” satte sig. Det är inte den sortens förtroende man kanske väntar sig av sina medmänniskor. Att bli anförtrodd någons egendom.

Det är kanske den enklaste barriären av alla att bryta, den att låna ut saker. Att lätta lite på skräcken för att någon ska ta, förstöra eller ge bort sådant vi anser tillhöra oss själva. Väl inpiskat för att förhindra en generös gemenskap. Och framförallt som motiv för ett mycket sjukt alla-köper-samma-saker-och-använder-dem-max-en-gång-om-året-samhälle. Jag tänker givetvis på alla dammiga slagborrar, fyrhjulingar, släpvagnar, traktorer och potatispressar.


Denna eldgaffel finns att låna på Olsbovägen. Pinnsvets ingår i lånet.

Ja, ni begriper säkert vad det är jag vill ha sagt. Men nu är det nytt år och nya tag - klartext var det. Här kommer således några konkreta förslag på hur man kan utforska generositetens jungfruliga mark med ytterst enkla medel. Övningarna ger inte sällan mycket starka och tydliga återkopplingar. Laborationsanvisning:
  1. Släpp före någon i kassakön
  2. Bjud någon på den parkeringsruta du just spanat ut
  3. Bjud någon på lunch eller fika utan krav på motprestation
  4. Betala någon annans bortglömda ICA-kasse
  5. Erbjud dig aktivt att låna ut dina ägodelar. Om du känner dig orolig, börja med mindre saker t.ex. fogsvansar, husgeråd och hygienprodukter.
  6. Öka succesivt via bilar, släpkärror och snöskyfflar.
  7. Uppgradera slutligen till de verkligt avancerade områdena som sommarstugor, tid och medkänsla.
Lycka till och mycket nöje! Var du ska få tiden att vara generös ifrån? Det ger sig när du väl kommer igång, det lovar jag. Någon som behöver en Didrikssonjacka storlek 56 förresten?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Bubbelbalans

Vortex. Råbjörk.