Fiktivnytt: Minister avgår efter dödsnöt

Västervik TT. Under lördagsnatten träffates en kvinna i 28-årsåldern av en fallande kokosnöt vid Lysningsbadet utanför Västervik. Kvinnan skadades svårt mot huvudet och fördes med ambulans till Västerviks Sjukhus men hennes liv gick inte att rädda. Detta är det tredje nötrelaterade dödsfallet i år enligt Arne Bannaner, kommunikationsansvarig vid Västervik och Vimmerbys polisdistrikt.


Många länder saknar helt systematiskt skydd mot fallfruktsolyckor.

Regeringen tillsatte 2006 en kommission till följd av 2005 års rekordnotering då hela 35 personer dog till följd av av fallande kokosnötter på landets stränder. Kommissionen som leddes av Bengt Päron (FP) framlade sitt betänkande hösten 2010 och förordade då kraftigt höjda böter vid brott mot hjälmtvång på stranden samt att ålägga markägarna att hålla riskområden säkra. En speciell myndighet – fallfruktsmyndigheten – instiftades också.

Till följd av diverse kontroverser kring Fallfruktsmyndighetens huvudkontor har emellertid inte myndighetens verksamhet kunna startas och fördröjningen är nu uppe i mer än ett år. Inga inspektörer har kunnat utbildats och inga certifieringskurser för markägare har genomförts. Bengt Äppelberg på strandtomtsägareförbundet kommenterar saken såhär:

”Vi markägare ska självklart ta vårt ansvar, men om vi alla springer iväg och söker mota dödsnötterna efter eget huvud kommer vi bara att skapa förvirring. Vi behöver handfasta rekommendationer kring säkerhetsavstånd, klätterutrustning, märkning av riskområden och inte minst en lösning på ersättningsfrågan. Fallfruktsmyndigheten är den instans som ska hantera detta och vi får bara hoppas att de ansvariga politikerna kan få tillstånd en lösning på det grus man strött i maskineriet.”

Uppdaterat 11.33: Strandvegetationsminister Kjell Goman låter hälsa genom sin pressekreterare Anita Melonér att han tänker hålla en presskonferens klockan 14 med anledning av de tragiska händelserna i Västervik.

Uppdaterat 14.44: Strandvegetationsminister Kjell Goman avgår med omedelbar verkan som en konsekvens av dröjsmålet med att starta upp Fallfruktsmyndighetens verksamhet. Bedömare menar att Goman själv vållat problematiken då hans hustru suttit i styrelsen för det fastighetsbolag som drivit en rättsprocess mot myndigheten efter att man vägrat betala för en förstudie gällande myndighetens huvudkontor.

Uppdaterat 16.55: Statsminister Fredrik Rheindrufva säger i ett pressmeddelande att han beklagar men respekterar Gomans beslut men samtidigt ser fram emot att få göra en nystart på fallfruktsområdet. ”Vi har på område efter område visat att vi kan ta säkerhet till internationellt ledande nivåer och fallfruktsskyddet ska inte vara något undantag. ”. Oppositionsledaren Per Sika (S) svarade i en kort kommentar att ”dethela har urartat till en bananrepublik”.


Visst, Sverige är inte tropiskt men vi har ett mangroveträsk av bestämmelser med etiketten "säkerhet". I en sensmoralnot kan man kanske fundera över vad all denna rädsla för döden har sin rot. Är det kanske så att även vi förhärdade västerlänningar vet att det finns något Karmatiskt system i grund och botten.

Att vi fått lära oss att vara skitstövlar mot varandra från födseln gör ju saken lite komplicerad när år läggs till år. Att vi tutas i att själva regleringen av karman inte sker förrän efter döden förklarar ju på ett verkligt förtjänstfullt sätt varför vi så maniskt försöker förhindra just densamma även om vi ju hela tiden vet att det är omöjligt.


Nog spånat. Dags att åka hem.

Kommentarer

 1. Om syn förmåga är beroende av sinnet syn så är det det samma med tankeförmågan det är också beroende av ett sinnet tanken att så som ögat tolka externa signaler alltså tankarna är inte i hjärnan konstant de är i ett nät utanför hjärnan.
  Detta är jag helt övertygad om att det kommer snart komma adekvata bevis för och den dagen ska jag fira för då behöver jag inte anses vara tokig längre men det kommer nog att anses så en då.
  Om man vill så kan man se tankeförmågan som grundsinnet och de andra sinnena är underordnade det sinnet. Nu har jag sagt det och kul om någon kommer i håg det när de får höra det från experter som är trovärdiga. Om detta klipp har någon trovärdighet i att vara korrekt då är det nära, det jag tänker på i första hand är denna bassängs vågor som påverkas av frekvenser.
  http://www.youtube.com/watch?v=m3_Rg7yoMsE

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad jag menar kommer en då är ju för att ingen direkt orkar lyssna på vad jag säger så därför vet ju knappt någon vad jag har sagt och så är det om man tänker för mycket själv är man för mycket i sina egna tankar så blir man rätt isolerad och därför är det lätt att välja att inte tänka för mycket, har full förståelse för det. Och ser inget fel i det längre ,jag menar att jag är lite självkritisk mot hur jag levt mitt liv och hur jag ska styra upp det för att liksom ah hehehe nästan lura mig själv att det skulle funka (att inte tänka så mycke) .-)
   Välkommen hem föresten hoppas det har varit givande

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Improviserat

Symboliskt

Visitkortstitel...