Propaganda

”Vad betyder propaganda?”. Han tänkte en stund och så svarade han ”Vi säger att det är en rallytävling med bara två bilar. När de gått i mål är säger de att den som förlorade kom tvåa och den som vann kom näst sist.” Jag tackar min salig fader för denna ypperliga definition.

Prop-ag-anda. Jag tar mot bättre vetande del av stor/hor-medias rapportering inför valet i Ryssland och det är som att läsa en enda ledarsida signerad David Nystöm. Onyttiga idioter bländade av sin egen förmåga att likt en autistisk papegoja rapa andras meningar i vad som inte kan ha sitt ursprung i annat än ett djupt förakt mot sig själv och den egna förmågan.

Jag vet precis lika lite som alla andra om hur det egentligen ligger till i Ryssland och vad Putin egentligen sysslar med. Men jag känner igen konstruerade nyheter när jag ser dem och jag ser dem precis överallt. Putin höll ett långt tal vid den 43:e konferensen om säkerhetspolitik i München den tionde februari, förresten. Med risk för felöversättning inte särskilt väl återgivet i nämnda mediaformat.

Den som tiger samtycker – var kom egentligen det fullkomligt befängda påståendet ifrån? Så, jag skulle inte. Men jag kunde inte låta bli. Och det vaxartade faktumet blir för stunden hängande likt mogen frukt från ett vissnande träd och uttrycktes hypotetisk inför en fråga som aldrig riktigt ställdes enligt följande: "I am afraid this is not really possible to explain to those fully living in the City as living there imposes the view that what the surroundings are less conscious when in fact quite the opposite applies."

Kommentarer

  1. Att vara Putin och vara rysk president kan nog inte vara lätt med alla makt krafter som finns där ,utifrån det så bedömmer jag att han är bra i alla fall har jag svårt att göra en bedömning om denna person alla beskyllningar för olika dåd finner jag inte liksom stark bevisning för att denne skulle vara skyldig för andra saker en det som det blå rummet talar (teaparty joke från dessa två) så är de ju helt öppna om vad de spelar för spel och det visas ju inte av någon anledning upp av vår speciellt vår hor-media.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans