Vilken blåsning

Lugn. Det blåser förbi. Som om det aldrig hänt. Tusentals små ljuspunkter belyser konstnärliga installationer på en yta som i övrigt är höljd i dunkel. Men egentligen är det ju precis tvärtom. Dunklet är de artificiellt upplysta performanceföreställningarna och ljuset är det som manifesteras av suveräna, okränkbara människor som lever eftersom de vet att de är odödliga och som helt sonika låter lögnen – oavsett omfattning – rinna ut i en pöl på golvet att snabbt avdunsta i värmen.

Nej, jag vet inte hur saker och ting ligger till. Inte en aning, egentligen. Men jag känner igen en lögn när jag ser den. Och ser jag tusentals och åter tusentals självbekräftande lögner i spiraler som sjunger varandras lov så vet jag att saker är i görningen. Det går undan. Det är bråttom. Människan håller på att komma underfund med sig själv och konstigt vore det annars. Lögnen som kontrast till sanningen är ytterst, ytterst verksam i den senares tjänst.

Kommentarer

 1. Ja men ingen verkar ha intresse för vad som händer asiater förmodligen kanske fler döda en i USA. 31 döda var en siffra i blåsningen där men eftersom info är sällsynt så kan det ju va fler och alla kanske inte räknas eller inte finns i räkningen.
  Och ointresset säger en del i sig själv.

  SvaraRadera
 2. Ointresset eller det omtalade ointresset? Den som dikterar vad som är "intressant" styr ju också andras uppfattning av vad andra finner intressant. Vi har ju inte direkt någon aning om vad andra än de närmaste finner intressant. Så även om fokus "ska vara" på bevattnade T-banestationer i NY så finns det ingen garanti för att mänskligheten inte känner vad som t.ex. händer i Asien. Måste vara nästan outhärdligt att vara beroende av människans benägenhet att underkasta sig lögnen dessa dagar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ointresset att vika av från normen :-)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans