Social avkastning!

Så. Då var det äntligen dags att sparka på den gamla idén om något vettigt att sysselsätta några slantar med. Det ser ut som om det kommer att bli ett modest men användbart överskott för 2012 och tillvaron bubblar av goda idéer som kommer att bli genomförbara så snart det finansiella paradigmet släppt greppet. Vilket nog bör bli alldeles strax.


http://socialavkastning.se/


"Har du en idé på ett företag som skulle kunna göra samhället lite bättre med enkla medel? Vill du få lite tid att fundera igenom den med bibehållen lön? Bor du i Sandviken med omnejd? Då kanske det här kan vara något för dig.

Olsbo Invest vill starta ett antal förstudieprojekt för företagande där avkastning utgörs av positiva mänskliga effekter snarare än uppfyllnad av finansiella mål. Denna vilja grundad på insikter kring ekonomi och finans, en ljus syn på samhällets framtid och en ekonomisk (inte finansiell) syn på investeringar och långsiktighet."

Social avkastning är vad som skulle kunna bli nettoeffekten av företagande i stället för finansiellt överskott - i synnerhet om de grundläggande utgifterna för finansvärldens vidmakthållande kan rensas bort.

Förhoppningen är givetvis att fler med någon krona över är sugna på att göra något liknande. Bara att säga till.

Kommentarer

  1. Kul och bra initiativ Erik. Och vill säga att jag tror känslor inte kan beskrivas utan subjekt verb adjektiv eller vad? Och för mig är det relaterat som en kommentar till det här fast jag vet inte riktigt om jag har rätt för jag är obegåvad i regler. Tanken var meningen med livet den inbyggda meningen från början i altet typ universum och dess omnejd om man vill och känslan i grund är då en konstant som behöver vårdas. Om känslan får vara i tryggt förvar eller riktigt i vad är obestämt men just nu är det att vara mänsklig. Men jag tror du förstår vad jag menar så detta var säkert onödigt att skriva :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans