Förbättringsförslag

Att börja med. Om vi räknar tiden lite bättre. Såhär till exempel. Tretton månader och varje är 28 dagar (alltså precis fyra veckor). Varje år har en extradag som bara inträffar en gång (jag skulle rekommendera dagen efter nyår för då behöver man den ofta) och vart fjärde år har man två sådana dagar. Då stämmer det precis mot den kalender vi har nu, så det så. Och så tar vi och kallar månaderna vad de är. September (sept betyder sju) ska inte vara den nionde, det är bara skitdumt. Symmetri, tack. Här finns lite inspiration till månadsnamn. (Och nej, det är ingen frimurarhemlighet - det tog mig sex minuter att räkna ut med hjälp av Excel, sorry!)

(I många europeiska länder tillämpar man lite här och var en trettonde månadslön, förresten. Brukar betalas ut före jul som regel. Någonstans finns det där trettonmånadersåret inbäddat i vetskapen.)

Egentligen är det nog bäst att inte räkna tid alls utan att bara hänga med. Då vet man till exempel inte hur gammal man är och slipper känna pressen att åldras och så småningom dö. Men vi kanske behöver en övergångslösning : )

Kommentarer

 1. Bara hänga med känns som att vara något som tombolan är till för. Men hur som om varje grässtrå var ett tänkande strå så skulle värdet vara högre på en matta ungefär. I alla fall skulle det ju finnas mer en strån som kan böjas för vinden bara.
  Och det måste ju vara ett rejält mervärde så att säga. hehe

  SvaraRadera
 2. Fasen känns som jag upprepar igen och igen (mönster så klart)Men å andra sidan så skulle man väl inte yttra ett ord om det inte fanns upprepningar. Nåväl tålamod är en dygd och de orden tar man för självklart kanske inte i mitt fall då jag tänker efter , va faen är dygd egentligen tänkte jag efter jag språkat med kassörskan (food store)!
  Hmmm Dygd (grekiska areté) betecknar ett moraliskt eftertraktansvärt personligt karaktärsdrag.
  Ur vickiP http://sv.wikipedia.org/wiki/Dygd Å visst följs väl ett mönster när man läser det om och om. Känner en form av trött het fysiskt och psykiskt men kan inte sätta ett finger på det (bara så där spontant som inte har annat en mig själv och det som omger mig att göra egentligen men säger så för att sånt skulle ju någon okänd inte säga och sånt ser jag som värde fullt liksom (behandla andra som du vill bli själv blabla grejen . Ett grästrå vinkel om bara kan böja sig för allt så är det ett värde men om det kan mera är det förstås mer värt ....SÅ vad har vi människor för problem egentligen? svar inga ifall vi utövar frihet i hmmm moral alltså good moral men det behöver man ju egenligen inte säga god för moral i sig själv ska ju bära det...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans