Människans seger över systemet

Jag var inne i en bildelsbutik på eftermiddagen och fick där bevittna något som jag verkligen gillade. En stressad kund kom in, han hade beställt ett signalhorn. Kundmottagaren lyckades med viss möda lokalisera signalhornet och plockade med viss tvekan fram det. Det visade sig att det legat på hyllan en tid, nämnligen. Så länge att kundmottagaren just beslutat returnera det, en i systemets ögon irreversibel operation. Som han alldeles nyss exekverat, tråkigt nog.

Kundmottagaren sa att han dessvärre inte kunde göra något åt det utan började knappa på en ny beställning av samma signalhorn eftersom det gamla ju måste returneras då systemet inte klarade av att man inte returnerade sådant som retur beställts på. Kunden ifrågasatte inte sakförhållandet utan var på väg att gå ut.

Så tittade de på varandra en stund, kunden och kundmottagaren. Kundmottagaren hade handen på signalhornet. Då hände det - det glimmade till av jävlaranamma i hans ögon och han bestämde sig för att trotsa systemets begränsningar och sälja signalhornet till kunden i alla fall - trots regelverk och föreskrifter, trots system och policies. Hornet fanns ju här på disken - skulle han skicka tillbaka det och vänta på att få ett nytt, kanske rentav samma i retur? Det är ju vansinne - precis så tänkte han. Och så gjorde han som han ville istället. Han gjorde vad han kände för och han såg ut att må jävligt gott när han gjorde det. Systematiska begränsningar är verkligen inte svåra att överbrygga.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans