Bankbesök

På min gamla blogg interiktigtklok.se skrev jag väldigt mycket om banker och det elände banker ställer till med i världen. Jag kan också dra mig till minnes att jag mer än en gång irriterat mig över bankernas företrädare och deras snustorra uppenbarelser.

Allt det där får stå för mig. Allt det där beror på att jag ville ha det så. Kanske för att förstå hur det fungerar.

Banken skapar pengar ur tomma luften. Hur skitjävla underbart vansinnigt läckert är inte det? Självaste beviset på att universum är oändligt och att fantasin* är det enda som sätter gränserna. Ascoolt!

Så nu fokuserar jag på den sidan av banken istället för det där andra. Jag tittar på tillgångarna istället för skulder och upptäcker saker jag helt missat i min jakt på saker att skylla bokstaven på o som tidigare bott framför möjligt. 

Just kommen från ett besök hos banken kan jag konstatera att där också finns en ny typ av människa. Bankfolk med hjärta. Ja, jävlar! Överallt finns de!

*) Fantasin är fel ord. Tilltron, eller snarare övertygelsen ska det vara. Den där fullkomliga.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans