Klart slut

Veckan som gick arkiveras som en av de mer utmattande jag erfarit. Stora saker har flyttats på plats och fyllts med innehåll. Imorgon kl 10:51 tippar det sagolika 2014 över på sin andra halva och det vi baxat, skjutit, lyft och burit upp på gungbrädan får njuta förverkligandets utförslöpa. Åtminstone om vi kan hålla oss ifrån att tvivla på det, men även tvivlen har ju sina förtjänster.

I utmattningens sista mentala lilla slurk denna morgon dök idéer upp som de brukar. Skriver ner dem här så slipper jag tänka efter senare. Det handlade om att skriva speciella genikontrakt med de anställda som är där. Det handlade om produkter och tjänster, rapporteringspaket och rutiner, granskningsprocesser och storskalig transformation.

Det handlade om att tala klartext om hur man får ett företag framgångsrikt med de som är i det. "Det blir som vi tänker". Det handlade om att hålla samman skaran av tidsrespektlösa. Om att bygga en kall pool också, om vinkranar på trallen och om hamnkapell. Om termostater ute som fungerar under nollgradersstrecket, om fackverk av kvistigt virke, om självsorterande lagerutrymmen. Om lärk och vitrol. Allt detta och tusentals andra saker i hjärnans badvatten som rinner ut.


Nu drar jag ur sladden. Vi ses på måndag. Eller i augusti, beroende på vilket förnamn du använder.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Bubbelbalans

Trend

Vortex. Råbjörk.