Draft, verktygslåda för säljande befattningar

Som VD för ett säljande företag möter jag ofta skolboksmentaliteten kring försäljning. "Det går 100 nej på varje ja". Som utövare av attraktionslagen kan jag inte annat än beklaga. Den inställningen skapar precis den situation mantrat föreskriver.

Blir som man tänker – OK. Alltid och konsekvent. Förr eller senare.

Det gäller i allra högsta grad försäljning. Så om jag inte har förtroende för mig själv och det jag förespråkar och vill sälja, hur ska då den presumtiva kunden kunna vilja ha det? Omöjligt. Om jag förutsätter att 99 av 100 kundkontakter inte leder någonstans hur alert, framåt och strålande är jag då?

Precis. Så jävla dumt.

Nu gör vi så här istället.
  • Alla kundkontakter leder till avslut, leverans och faktura. Punkt slut. Förr eller senare. Vi vet det, andas det och lever det. Så blir det också så.
  • Känner man sig låg jobbar man inte med kunder. Och man ser till att reda upp vad det är som får en att känna sig låg innan man går vidare, inte bara spackla över. Sådant syns.
  • Problem? Vaddå problem? Klart man möter motstånd ibland men det är för att utvecklas. Vi fokuserar konsekvent på det som tar oss framåt och ser det hända. Då händer det.
  • Ditt självförtroende! Om du inte tror på dig själv kan ingen annan göra det heller. Städa ur och bli en hel människa. Ta världen med storm. As simple as that.
  • Produktsjälvförtroende! Yes, såhär är det. Det står vi för. Nej, vi har inte den funktionen – vårt koncept är detta. Var uppriktigt och tydlig med "nej, vi har inte det". På goda grunder!

Positivt tänkande – mja. Målmedvetet tänkande, kanske.

To be implemented!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans