Jakten på det perfekta

Jakten på det perfekta

Alla saker som är lite jobbiga. Som kräver av mig vad jag inte har plats för i min varma och inbodda komfortzon. Saker som kan utveckla mig. Med potentialen att förvandla mig till någon annan än jag varit.

Hur låter jag de utebli, dessa revolutioner? Hur ger jag vanan sin makt? Hur efterlever jag de oskrivna sociala kontrakt jag ensidigt belagt med de mest svidande vitesklausuler?

Jag googlar en stund till i sökandet efter det perfekta. Jag önskar mig mer kunskap, bättre underbyggnad, exaktare kalkyler och mer otvetydiga bevis. 

Kräver att någon annanredan ska ha tagit mitt läskiga kliv och eliminerat alla risker. Att någon kan ge mig en steg-för-steg-instruktion exakt på hur jag gör för att göra rätt från början.

Jag belyser också de saker som inte löses. Även om förbättringen är 97 procent så fokuserar jag på de tre procenten som återstår, zoomar in på dem och låter dem stoppa hela avgången.

Så gör jag för att hindra mig själv att utvecklas, växa och berikas. Eftersom all utveckling värd namnet innehåller den där kittligen som rör upp något på själens havsbotten.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans