Söderut

på väg söderut. från nytt till gammalt. hjärtat är en besökares. sinnet yrkespersonens. livet och de varma tankarna värmer inifrån. de utspelas i norr.

många år i söder. hela verkligheten. men var jag verkligen där? försökte jag inte fly hela tiden? levde jag inte som en flykting hemma?

inte hela tiden, naturligtvis. rotad. hemma. trygg. enligt då rådande definition. de fyrfota var viktiga. inte med dem så mycket. men älskade dem. de var ljuset när skuggorna sänkte sig runtomkring.

hon var också ljus - för en tid sedan. men en annan sorts låga än min egen. mer i tankens våld. mer kontrollerad. orolig på ett annat sätt. oförlöst, kanske.

hennes familj. trygg och stabil när min egen var allt annat. tydliga, orubbliga ramar. allt annat än slarvig. slog an vid ett behov i mig. något jag saknat men inte lyckats skapa själv. dittills. tidigt.

jag flydde dit. till staden. från den lilla ortens plågoandar som inte ville släppa taget. och blev där en god stund. har givit mycket. oändigt tacksam. men sedan mycket länge klar. det stabila visade sig också vara oerhört självförnekande.

tanken på norr har funnits med länge. vision. livgivande.

när det sedan hände så hände allt. fastnade i norr. bor i norr. älskar i norr. 

hittade hem.

och färden söderut. bron över älven som under det samtidiga uppbrottets och den nya passionens väg känts skurit mig i småbitar. den känns nu naturlig. där älven placerade den. som en gräns mellan då och nu. liv och arbete. drömmar och erfarenheter. anpassningar och förbehållslöshet.

staden känns annorlunda. kollektivet har bytt skepnad. de ser olyckliga ut. de tävlar i ouppnåelighetens grymma spel. i jämförbarhetens rävsax. försakar sig och de sina för att stanna kvar. kanske flyr de - som jag gjorde. kanske har de inget val. kanske vill de.

men jag vill inte tillbaka. jag bor inte i söder längre. jag behöver inte fly. just därför. om nu inte flytten över älven är en just flykt. ser den uppenbara risken. men mitt hjärta och min omgivning, även den i söder, styrker min slutsats. jag flyr inte längre. jag lever. i norr.

tack. erfarenheter, upplevelser och öppnade dörrar. tack

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Bubbelbalans

Trend

Vortex. Råbjörk.