Lite nostalgi

Y2K – någon som minns? Hur den civiliserade världen skulle stanna då datorerna inte klarade att slå om från 99 till 00. Hur infrastruktur och räddningstjänst riskerade att braka samman. Hur detta bankades in i oss via media, hur vi uppmanades att hamstra mat, fotogenkaminer och vadsomhelst för att uthärda ”slutet”. Minns du hur vi skrattade åt oss själva när vi stod där och insåg att inget hade hänt?

Som programmerare stod man där lite häpen och undrade om världen fått fnatt. Men det var jag ganska ensam om. De flesta andra i mitt skrå var inblandade i "Y2K-säkring" av diverse stordatorsystem och andra vansinnigt dyra IT-projekt. Men nog skakades det en del på huvudet bland de insatta. Om det inte var inför media, vill säga.

Om media basunerar ut en varning, eller snarare om de som håller i medias trådar tycker att vi borde oroa oss - vad betyder det då? Och hur påverkar det tolkningen av nuvarande tystnad? Vi minns ju alla även hur förlöjligade de som förberett sig i onödan blev efteråt - inte sant?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans