Tillfälligt avbrott

Tänk om ett tillfälligt avbrott av en tillfällighet inte blir så tillfälligt utan om det kanske blir tillfället då ett annat skeende tar tillfället i akt och koppla ur det mesta.


Avbrott = nattsvart?

Efter en dag blir det svårt med matlagning. Efter två med sysselsättning. Efter tre med pengar. Efter någon vecka blir det svårt att åka bil. Efter en månad har ekonomin slutat vara en storhet. Efter ett år är inget sig likt.

Leker med tanken. Och hur katastrofal denna eventuella händelse än skulle kunna beskrivas så är det nog så att det bor ett ganska obevekligt ljus i det långvariga avbrottets mörker.

Men först ska Internet, eller delar av det, stängas ner "av säkerhetsskäl". Det dröjer nog inte så länge.

Kommentarer

 1. Ja, jag vet folk som råkat ut för sådana händelser, strömmen går.. telefonen går.. ..efter ett par timmar kommer det tillbaka, personen i fråga går kopplar upp sig igen.. ..men mailen är hackad, bloggkonton raderade, nätverkssidorna likaså..

  ..men så går det om man är samhällets fiende nummer ett, och det är du när du ifrågasätter det och visar dess brister.. ..men det har du kanske redan hört, kan man ana..

  SvaraRadera
 2. Låter inte orimligt, men har dessbättre inte drabbat mig i någon samordnad omfattning. Och till min glädje fortsätter Internet att vara i full swing.

  Men ett rejält avbrott i elförsörjningen skulle nog kunna göra underverk för många som fångats i det hektiska "vardagspusslet".

  Samhället självt ifrågasätter sina brister, det är numera inbyggt i själva strukturen med tillsynsmyndigheter och revisionsklasser. Vad man möjligen kan roa sig med är att hitta dessa kontrollfunktioners vita fläckar. De finns eventuellt där av en anledning.

  Den som kritiserar samhället är ju inte i grunden en samhällets fiende utan en potentiell samhällsförbättrare.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Bubbelbalans

Städa med HRV-mätare

Improviserat