Zzzvinfluenser

När filmen Zombieland skulle upp på biograferna och kampanjen kring influensavaccinet mullrade på som allra värst påpekade någon skojsig själ på P3:s morgonpasset (tror det var Kodjo Akolor) att det säkert skulle visa sig finnas ett samband. Att det fanns en diabolisk plan bakom vaccinationerna med syfte att kemiskt lobotomera befolkningen för att göra dem lättare att härska över. Den politiskt korrekta skruven blev till slut att det var lika bra att ta sprutan eftersom man sannolikt inte har så kul som ensam vaken bland zombies ändå. Ett resonemang inte så långt från mitt eget, faktiskt.

En skojfrisk profet kan det komma att visa sig då utbredd pömsighet - s.k. narkolepsi - verkar vinna mark i vaccinationens spår [SvD] [DN]. Vidare verkar det som om ett gäng finska forskare var för trötta för att berätta om sin upptäckt med för sammanhanget passande skyndsamhet [SvD].

För en lekman förefaller narkolepsi som en av de mest lättsimulerade, psykosomatiskt självgående och mest lättsuggegerade åkommorna. Jag tvivlar dock inte ett ögonblick på att rönen stämmer - de kittlar dessutom mitt lätt sjukligt tröttsamma intresse för konspirationsteorier.

För visst är den tröttsamma aktiveringen av insikten att tröttheten kan vara sjukligt betingad och inte resultat av återgång till fasta tider, höstklimat och liknande sjukt lätt att ta med sig i den dagliga bedömningen av tillvaron och det egna tillståndet?

Dags för en tupplur.

Kommentarer

  1. FYI: En icke lekman kan meddela att narkolepsi inte bara de som lite extra höst eller valrörelsetrötta kan sägas ha utan man har fler andra underliga och typiska symtom som inte suggereras och som tillsammans med den obehagliga benägenheten att ständigt somna vid alla tillfällen är rejält handikappande. Believe me.

    SvaraRadera
  2. Det låter mycket obehagligt, icke lekman. Mer än tröttsamt. Tackar för att jag gavs möjligheten att inhämta denna information intellektuellt snarare än empirizzzzkt.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans