Väckningen bankar på dörren

Uppvaknandes dörr – även i mainstreammedia. Andreas Cervenka, SvD visar svart på vitt och utan omsvep beskriver själva grundmekanismen i Federal Reserve Banking – det fundament hela vårt ekonomiska system vilar på och som inte är något annat än rent svindleri. Modigt!

"Spelet kallas bråkdelsreserver eller fractional reserve banking. Enkelt uttryckt går det ut på att varje tia som du sätter in på ett bankkonto kan banken förvandla till 90 nya kronor som den antingen kan låna ut eller som i fallet med HQ Bank, Lehman Brothers eller Bear Sterns satsa i diverse exotiska värdepapper.
/.../
För en fyraåring skulle det här möjligen framstå som en ganska primitiv bluff men att ifrågasätta detta upplägg är ungefär som att börja demonstrera mot högertrafiken och det metriska systemet."
Ur Andreas Cervenkas artikel på SvD.se.

Det händer något även i traditionell media. En gradvis glidning mot en högre upplysningsgrad. I kommentarsfälten syns emellertid en enorm förändring. För ett halvår sedan fanns det ett upplyst inlägg på tio oupplysta. Förhållandet är nu det motsatta.

Kommentarer

 1. Det är faktiskt mycket enklarae (och fulare) än så. Argumentering att lån är skapade ur insättningar är felaktig då bl.a två “nobel”pristagare i ekonomi (detta då det inte är ett nobelpris) bevisat empiriskt att krediterna skapas först (alltså oberoende av insättningar) och reserver kollar de efter sedan. Den här “rundgången” av insättningar och uttag som skapar allt mer krediter (jämför med rundgången i ett högtalarsystem där mikrofonljudet tar upp ljudet från högtalarna som åker tillbaks till högtalarna o.s.v) är m.a.o överkomplicerad – bankerna hittar helt enkelt bara på krediterna och sedan går de och kollar efteråt om de kan hitta några reserver. Detta uttrycks dessutom helt klart i Feds egna skrifter.

  Den Australiensiska ekonomiprofessorn Steve Keen har skrivit en mycket bra artikel i ämnet som är lång men otroligt informativ.
  http://www.debtdeflation.com/blogs/2009/01/31/therovingcavaliersofcredit/

  Det här är ren parasitverksamhet och har ingenting med marknad att göra. Bilindustrin t.ex bygger inte bilar som består mer än av 98% luft och hoppas att köparen inte kommer och kollar om bilen finns. Vad tror ni insättningsgarantin, de 5000 kr i max uttag från bankomaterna, de max 10 000 kr "annars ska de kolla om du är än skurk" uttag från bankerna, att allt ska betalas med kreditkort etc är till för? Givetvis är det för att hindra för många att plocka ut pengar på kontona som bankparasiterna till <98% inte har. Risken att pyramiden faller är ganska stor m.a.o.

  När det gäller statskulder är de faktiskt TILL 100% påhittade. Enligt Basel2 (som reglerar hur mycket krediter bankerna får hitta på) behöver bankerna inte ha ett öre i reserv för att hitta på obegränsat med krediter till stat och kommun. Om staten nationaliserade bankerna skulle staten m.a.o bli skuldfri på en gång. Det finns ingen anledning till att vi ska betala skatt för att betala stats"skulder" som bankerna hittat på från ingenting. Att bryta detta skuldslaveri som bankerna lurat på oss är den viktigaste frågan som politikermarionetterna aldrig tar upp.

  Det här är årtusendets bedrägeri och när folk fattar hur lurade de blivit kommer huvuden rulla

  SvaraRadera
 2. Strålande klarläggande, Anonym. Det förefaller allt svårare att ducka för den snabbt växande kännedomen kring dessa sakers tillstånd. Vi får se vart valutakriget eller andra ev. stridigheter lyckas föra det resonemangsmässiga fokuset hos den breda massan. Antingen blir det en relativt varm social förändring då vi skakar av oss det detta bedrägeri eller så blir det "nasty" med maktdemonstrationer från den högre makten och inflikation (om nu detta ord finns i svenskan) av intrapersonella stridigheter och diverse plundrande på individnivå. Paradoxalt nog är det kanske så att ju längre detta får gå, desto smidigare kan övergången bli i och med att bankvärldens grepp om mänskligheten hinner manifesteras tydligare.

  SvaraRadera
 3. Tack!
  Jag tror faktiskt folk får upp sina ögon mer och mer. Men samtidigt är det samma intressen som äger bankerna som styr media och därmed skapar behov och föreställningar som finns hos folk. Media marknadsför t.ex bostadsinflation såsom ”värdeökningar” och får folk att delta i den s.k bostadsmarknad med allt högre insatser.

  Nästan hela vår nuvarande ekonomi är byggt kring detta pyramidspelet som kallas bostads”marknad”. Bostads”marknaden” är ingen marknad – det är en skuldslavs-anskaffnings-mekanism för bankerna. Låt oss kolla in hur denna så kallade “marknad” är uppbyggd:

  Vid en husförsäljning har inte köparna pengarna utan “lånar” av banken som inte heller har pengarna men kan hitta på från luften såsom kredit
  Så här har vi tre deltagare på denna “marknad”
  1) en säljare (tillgångssidan)
  2) potentiella köpare (efterfrågesidan)
  och
  3)mellanhanden banken som vill sälja så mycket som möjligt av sin “produkt” – dvs skulder skapade från ingenting i form av krediter

  Det är ingen marknad, det är skuldslavsrace där “husägaren” får hyra huset av mellanhanden, parasiten=banken

  Bankparasiterna har byggt upp pyramidspelet genom att manipulera marknaden och döpa om bostadsinflation till "värdeökningar" och fått människor att tro att alla kan bli rika genom att skuldsätta sig så mycket som möjligt med parasiternas påhittade krediter. Något som syns tydligt här där fastighetsprisindex jämförs med konsumentprisindex:
  http://www.scb.se/pages/tableAndChart____74160.aspx

  Nu finns snart inga fler skuldtorskar att pumpa upp bubblan med varvid den kommer implodera (såsom den gjorde på 90-talet) och de skuldtorskar som sist köpte kommer sitta med svarte petter och bli skuldslavar till bankerna för resten av sitt liv. Man kan faktiskt förstå att Bonnie and Clyde faktiskt sågs som hjältar av många då de rånade banker – hatet från den amerikanska skuldfjättrade allmänheten mot bankerna var stor – bankparasiterna hade ju trots allt rånat dem.

  Det behövs skuldavskrivningar och omfördelning av parasiternas rov samt att bankerna nationaliseras och demokratiseras så att folket får bestämma vart nya pengar ska gå till. Och de ska inte skapas såsom skuld (krediter).

  SvaraRadera
 4. Just så. Klockren affärsmodell hos bankerna, det måste man ändå medge.

  Jag får en känsla av att detta leder oss till en situation då vi "återinför" pengar som entitet snarare än att rädda den inslagna vägen. Men det är bara en vag känsla.

  Att huspriserna/boendekostnader inte räknades med i KPI var en av de allra första flikarna jag drog i för att nysta upp hela den (växande) bilden. Man får säga att det är en nyckelfaktor.

  Vad gäller medias roll så är det även det något som sannolikt äter sig in i alltfler människors medvetande.

  För att inte tala om den medicinska sektorn - men det är en annan historia ;-).

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans