Gästriklands motsvarighet till Al Quaida

Sveriges Radio Gävleborg rapporterar i dag att ett hemligt sällskap ligger bakom den långa traditionen att bränna Gävlebocken.

En dömd bockbrännare som nu lever i exil uppger till magasinet Filter att det finns ett hemligt sällskap för bockbrännare, vilken skulle ha haft sin primära rekryteringsbas från den idrottsförening som tidigare haft till uppgift att bygga bocken.

Att det enligt uppgiftslämnaren råkar röra sig om Gävle Brandkårs Idrottsklubb skulle enligt rapporteringen i ämnet göra saken än mer orimlig. "För den brinner ju oftast på nätterna och när vi jobbar vill vi inte åka och släcka bocken...", säger Hans Johansson - ordförande på Brandkårs Idrottsklubb i en kommentar till SR Gävleborg.

Eje Berglund, bockens presstalesman avfärdar teorin med orden "Jag tror inte att det bara är en fjäder i hatten att sätta eld på bocken utan det är nog att man ska tjäna pengar på det".

Mig veterligen finns det bara en yrkesgrupp som utan minsta tvivel uppbär ekonomisk ersättning för bekämpning av bockbränder.

Sveriges Radio Gävleborg passar också på att slänga in en enkät med svarsalternativ som väl motsvarar de högt ställda kraven media arbetar under:

Ett hemligt sällskap kan maximalt bestå av en person, annars kan det naturligtvis inte kallas hemligt. Eller?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans