Grönt n-ö-dlån

Irland SKA ha nödlån SvD, DN vilket rapporterats som ett faktum i över en vecka men vilket de där tröga och förkastligt slösaktiga irländarna haft mage att inte själva begripa förrän kanske nu då. Naturligtvis har beslutet fattats utan någon som helst påtryckning och som ett utslag av den gröna öns egna vilja.

Alltså: Banker på Irland har skapat nya pengar och hittat på skulder till allt som rört på sig. Nu är samma banker oroliga för att kanske inte få tillbaka sina påhittade pengar. Då ser man till att flytta över skulden på landet Irland istället, eller kanske rättare uttryckt så ser man till att staten Irland också pantsätter sig mot nya, färskt skapade pengar.

Mot en skuld som landet Irland aldrig någonsin kommer att ha skuggan av en chans att betala tillbaka. Det är precis så här man tar makten över befolkningar och länder i vår tid. Det sker precis just nu.

"Kännare" säger att beslutet låtit (eller till stora delar faktiskt låter) sig dröja eftersom den tidigare så framgångsrika önationen skulle känna sig förödmjukat att mot den bakgrunden krypa fram och kyssa storkapitalets fot i utbyte mot skuld. Nu kanske det finns en eller annan politiker på Irland som faktiskt reflekterar över att man i princip kastar in handduken för sin nationella suveränitet genom att ta dessa "nödlån" och att man därför kanske inte var sådär direkt jättesugen.

Men i och med att man är med i EMU har man inte möjligheten att reglera sin valuta själv och har därför givit upp möjligheten att på ett civiliserat sätt sätta sig upp mot bankvärldens invasions-försök. Eller pågående invasion rättare sagt.

Som tidigare slaviskt inbiten EMU-förespråkare kan jag bara fortsätta att tugga i mig den där yllemössan jag lovat äta för det fall det skulle visa sig bra att vara kron-nation. Anders Borgs självbelåtna ekonomiska uttalanden till trots så har vi rent tekniskt möjligheten att göra vad vi vill med vår valuta och därigenom också bankstormakternas fordringar på vårt kungarike.

Men ännu så länge står konungariket Sverige på de självgoda mobbarnas sida i bankvärldens slutförande av det övertagande av världsherraväldet. Eller, den fas i övergången som banksfären har till uppgift att genomdriva. Även där finns en mössa eller två att tugga i sig.

Vem som för tillfället har det man behöver växlar över tid, må det vara det nu rådande missförståndet pengar eller något mer användbart. Man måste vara ödmjuk inför det. Hoppsan, en mössa till.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans