Nej, jag hörde inte fel

Ekot i P1, tisdag 7/12 kl 06.00.

"Nästa år väntas NATO genomföra en första större övning i området (baltikum) i enlighet med den nya planeringen. Natos nya inriktning kan ha betydelse också för Sverige. I enlighet med den Solidaritetsplikt som riksdagen antagit kan svensk trupp komma att användas till exempel vid en konflikt i baltikum."

Sveriges Radio, Ekot klockan 06.00 den 10/12 2010. Citatet hämtat från 01.56 i klippet.

Då var det alltså officiellt. Utan föregående debatt, precis enligt planen. Solidaritetsplikt var namnet.

Kommentarer

  1. Japp, och jag som f.d officer har fattat vad som varit på gång länge, och drog mig naturligtvis ur. Tyvärr så finns det många officerare som är mer karriärkåta än vad de har moral, och har nu blivit simpla legosoldater, som vi andra skall betala. Egentligen tangerar de brottet landsförräderi, och kommer förhoppningsvis att sitta i samma kurra som "våra" politiker som fixat till denna djävulska soppa.

    SvaraRadera
  2. Hm. Ja, jag antar att man bör ha kunnat begripa dessa saker ganska länge. För egen del var det så sent som för ett par år sedan som det började gå upp ett ljus. Väldigt många olösta gåtor och öar av insikt fick sitt svar och bands samman på väldigt kort tid. Kan inte ha varit helt angenämt med slikt uppvaknande i din position. Men hedervärt.

    Karriärkåthet är den mildaste varianten av drivkraft i detta pyramidspel har jag förstått.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans