Smällkaramell

Hm, man vet ju aldrig. Men det är ju knappast raketvetenskap.

Göteborg fick nöja sig med lite verkningslös teater med lite telefonhot, massor av synliga poliser och lite häktning av slumpvis utvalda muslimer. Så verkningslös att man nu via e-mail kastat sig direkt över specialeffekterna för konungsliga huvudstaden. Nudå - är ni rädda nu? Va? Ska vi ta och lagstifta om allt det vi redan håller på med nu för att dekapitera de sista små spåren av integritet? Va? Hallå! Du kan vara nästa offer - kom i håg det. Var rädd förihelvete och ägna dig åt just det så tar vi hand om "din säkerhet" under tiden.

Därom är de makter som du och jag frivilligt varje dag upplåter makt och suveränitet åt rörande överens med de så kallade terrorister som omsorgsfullt fostrats och pressats till absolut vansinne, helt enligt planen precis. Allt för att du och jag inte ska vara så ostyrigt tänkande eller insiktsfulla.

Sverige har en nyckelroll att spela i detta patetiska försök till världsherravälde från de emotionellt störda individer som föresatt sig att inte bara äga världen utan också härska över den in i minsta detalj. Vi svenskar har doppats i de djupaste tunnor av indoktrinationsvätska och det var sannolikt inte en del av planen att en så pass stor andel av det blågula folket skulle börja begripa vad som händer så här mot slutet av den näst sista akten.

Ganska störande, Faktiskt. Rent taktiskt. Sverige har sannolikt befunnit sig i händelsernas centrum längre än vi kan föreställa sig vilket sannolikt togs som garant för att vi skulle förbli sovande. Men det kan nog visa sig att detta med att ha gott om skog och natur runt knuten, vårt avvikande språk samt illusionerna av ekonomiskt och militärt oberoende i kombination med en från bondetiden folkligt kvarboende gör-det-själv-mentalitet kommer att utgöra tungan på vågen till ett ganska raskt uppvaknande. Med lite senare start men snabbare förlopp visavi grannlandet Norge.

Sannolikt dras de ekonomiska tumskruvarna åt under det kommande året. Gradvis men märkbart. Något som i vårt avlånga och påbjudet fossilbränslehatande land med största lätthet åstadkoms genom diverse ökningar av priset på el och eldistribution. Infrastrukturen ska fungera - annars får vi ofrivillig tid offline från desinformationsmekanismerna - men den ska fungera tillräckligt dåligt för att vi ska störas och acceptera diverse nödåtgärder och värnmekanismer.

Koka groda, som det ju kallas. Att grad för grad höja temperaturen tills dess att den stackars levnadsglada grodan som inte kastats i kokande vatten utan själv tackade ja till erbjudandet om plats i den behagligt varma poolen faktiskt finner sig själv liggandes i kokande vatten.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans