Vetenskap eller vetskap

NASA offentliggjorde på kvällskvisten att de hittat en "revolutionerande livsform" som existerar i ett annat kemiskt paradigm än vårt eget kolveteorienterade leverne.

Man säger från NASA:s håll att detta öppnar nya möjligheter för sökandet av livsformer.

Jag var alldeles tvärsäker på att man inte utgick från att allt liv måste vara baserat på kolväten med vatten som förbränningsmotor. Man måste väl vara mer än måttligt trångsynt för att till exempel stänga dörren för en livsformsvänlig miljö baserat på till exempel kisel vid i vad vi anser är mycket höga temperaturer.

Vetenskap handlar ofta om att slå vakt om vad man vill veta, inte att utforska och upptäcka. Men det hör man ju å andra sidan redan på namnet. Jag tror numera på fullt allvar att hoppet står till de forskare man kallar amatörer. Drivet folk långtifrån incheckade i den akademiska världens snår av ekonomisk/politisk styrning, ryggdunkanden och så kallade anor.

Förihelvete människor! Vi måste börja tänka, ifrågasätta, leka med möjligheterna och ta vårt förbannade ansvar att faktiskt utforska den där världen vi givits. Var och en. Inte bara sitta och nickedockande käka all skit vi matas mer av den ena eller den andra anledningen.

Vakna, snarkande nyfikenhet. Annars går det åt helvete!

Sådärså. Fick man gnälla lite också ;-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans