Dubbelt dubbelfnuttfnatt

De senaste månaderna har tidningarnas nätupplagor nästan helt övergått till att uttrycka sina rubriker i citatform. Alltså rubriker som "Människor skrek på platsen", "Står inför stora utmaningar", "Vi bor sämre än djur", "SD förlorade debatten" och så vidare.

Man säger något. Men man säger att man säger något som någon annan säger. Inte att man säger det själv. Utan att man själv säger att vad man säger är att någon annan i själva verket säger det man säger.

I dag överträffade SvD emellertid sig själva:


Någon säger att vi säger det någon säger. Nej - vi säger att någon säger att någon säger det vi säger. Hm - vad ska man tro?

De dubbla dubbelfnuttarna fick markera kulmen för funderingen kring var alla fnuttar kom ifrån och varför de har ökat så på så kort tid? Kan det vara så att de som sätter rubrikerna och lydigt författar sina artiklar baserat på de källor som trycks ner i halsen på dem av respekt för sig själva sätter citationstecken kring rubriken för att själsligen markera att de inte står för vad de skrivit. Att de fattat men bara gör sitt jobb.

"Ta mig inte på orden".

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Bubbelbalans

Städa med HRV-mätare

Improviserat