Från lång text till låttext

"Mitt i civilisationens tekniska kvantsprång, drunknade den moderna civilisationen av skulder, pappershögar, digitala lådor. Det blev för dyrt att använda pengar. Och kleptokratins ständiga subversioner måste förvisso läggas till ekvationen. Den förste kosmopolitiske bankiren frågade filosofen: ”Mina pengar ger mig makt. Jag vet hur man gör pengar. Men hur kan jag behålla min makt?” Filosofen svarade ”då måste du se till att alla andra är upptagna.” Bankiren förstod och såg krig och fred, söndring, kriser, uppgång och fall, divisioner och unioner, ideologier, religioner och katastrofer inför sin inre syn. Sedan investerade han i dem alla."
Från Leewanta: Tjuvarnas paradis.I många texter finns betydligt mer än man kanske inser från början.

Kommentarer

 1. Vad vill jag med ditt liv? Är psykopatens ständiga fråga.
  Att det finns folk som fortfarande inte fattat att det är de som styr slavlasten är en gåta.

  SvaraRadera
 2. Fanns en hel del tänkvärt i det Leewanta skrev men han/hon verkar inte riktigt förstå (vilket är mycket vanligt) skillnaden mellan fiat valuta och kredit/skuld valuta och hur dessa i mycket har ett antimateria-förhållande till varandra. Han väger heller inte in att dollarn håller på att förlora sin status som världsvaluta. Vidare vägar han inte in deflationen på tillgångar som sker när bobubblan blåses ur. Finns mer som han missar också - ska ta upp det i en senare blogg.

  Det blir lätt fel om man hänsyftar till det underförstått givna om det underförstått givna är byggt på felaktiga grunder. Ibland är det bäst att börja från grunden för att nå förståelse.

  SvaraRadera
 3. Om man rullar resonemanget vidare, långt bortom den sekulära horisonten över den livsåskådningens hed kan blir psykopaten i alla händelser och tvärtemot vad som kan synas varande dess uppsåt en katalysator mer än något annat.

  Källor måste kanske inte vara korrekta ur varje tänkbar vinkel för att vara nyttiga. Kanske till och med tvärtom. Olika betraktningsvinklar ger upphov till olika förenklingar.

  I det större perspektivet är ju ekonomi enbart ett av de områden där vi rör oss mot ofrånkomliga förändringar på grund av egen gravitation.

  Ytterst, ytterst spännande som sagt.

  SvaraRadera
 4. Haha, min låt som avslutade tusentals kvällar på Berzelii Bar

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Bubbelbalans

Vortex. Råbjörk.