Insiktsfullt utnyttjande

Man möter de som har insikter. Insikter i hur det fungerar. Hur man via sin tro och sin övertygelse kommer någonstans. Hur man genom sin tro och övertygelse tar sig framåt. Hur man genom sin tro och övertygelse når välstånd på andras bekostnad. Nu är denna grupp dessbättre ganska liten även om dess representanter dyker upp på de mest oväntade håll i de mest oväntade sammanhang.

Mycket större är den grupp som fått alla nödvändiga komponenter för att komma till nödvändiga insikter men som fått sin upplysning villkorad med att inte söka vidare på egen hand utan att tjäna meddelarens syfte i alla händelser. Att inte fler ur denna grupp utmanar sin egen föreställningsvärld och bryter igenom det ytterst tunna skikt av hotande kuliss som utgör spärren till fortsatt förkovran på den inslagna vägen mot det oundvikliga och genomgoda själsliga myteri för vilken möjligheten givits är en verklig gåta.

Hur kan man stå så nära och inte våga gå längre? Med vilka medel hålls den medfödda, naturliga och annars obevekliga nyfikenheten tillbaka? Svaren finns kanske bland de gängse bedrägerierna. De om terrorhot, ekonomiska kollapser, materiellt förfall, förlorad makt samt den värsta av alla – den om förlorad heder. Eller i tjusningen med den egna uppåtgående trenden.

Kommentarer

 1. Jag tror man måste gå igenom en mödomshinna för att komma på andra sida. För vi är så inkapslade i den självbild som systemets navelsträngar matas oss med att vi inte vill tränga igenom och se verkligheten som den är då det smärtar.

  Men någon gång måste Neo välja mellan det röda eller blå pillret och väljer han då att svälja verkligheten och klippa navelsträngen finns början på något nytt och bättre på andra sidan av den rådande bilden av sig själv och världen.

  SvaraRadera
 2. När det t.ex gäller det korrupta penningsystemet och att nästan ingen genomskådar det.....

  Att det döljs så skickligt genom dimridåer är ju en anledning men en annan tror jag är ju att det för att ens komma på tanken att skapa ett sådant system så måste man vara 100 procent girig, sjukligt beräknande och totalt hänsynslös.

  Och eftersom de flesta inte är det så skall det mycket till att man skall "få syn på det"

  SvaraRadera
 3. Janne G: Eller så är det utmaningen i att hitta fliken att nysta under som är själva meningen - ur det lite mer existensiella perspektivet ;-)

  Lincoln: Mycket väl uttryckt om mödomen ;-)

  Man finner även dessa antihjältar i vardagen. Människor som i det lilla faktiskt begripit hur man kan använda den "dolda" delen av verkligheten och på så sätt påverka sin verklighet på diverse genomgripande sätt. Att man då väljer att använda dessa kognitiva gåvor för att hjälpa sig själv på andras bekostnad och då inte hjälper andra är minst sagt störande.

  Men det är säkerligen även det väl avpassat ur ett lite mer existensiellt perspektiv. Oerhört spännande.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans