Det spreJAS

Osedvanligt intensiv sprejaktivitet sedan i går eftermiddags. Svenska stridsplan är inte längre sällsynta ovan våra huvuden här, men de lämnar sällan spår med samma karaktär som de linjeflyg som annars passerar.

Till och med CB blev lite trött och behövde tömmas. Bra indikation. Tack i vanlig ordning.


Snabbstrimmor


Modellidentifikation. JASså, den var det.

Strax därpå kom denna gynnare. Har aldrig sett den förut.

Fram(t)vingad variant. Stigning?

Kommentarer

 1. Kulaste fotona jag har på trafikflyg är när contertrailerna går på omöjligt fel sida om vingarna, hade jag inte fotat så hade jag förståts sett syner ungefär som skära elefanter.
  Fast det roligaste jag sett är när ett jetflyg landa på Bromma-flygplats med en contertrail (en förutsättning för contertrails är 40 minus grader)
  Men den heliga pyramid massan begriper aldrig någonting, jag tror den stora massan är robotar,hehee.

  SvaraRadera
 2. Jag tror också att det är mycket i luften som behöver neutraliseras Polymer saker som DNA. Så det kan finnas poänger att spruta dimma, man får kanske göra tråkiga bedömningar mellan pest och kolera.
  Anledningarna kan vara så många på både goda sidan och onda sidan och det är ju det som är mest irriterande ,hade samhället varit med och för oss så skulle alla vara informerade och då hade det varit omöjligt att göra det onda inbillar jag mig.
  Fast hur ska jag veta, utöver det jag vet?
  Härom dan snöade det kraftigt och jag då som kanske är extra känslig får kräkningar av att andas in några snöflingor i munnen, jag vart tvungen att stanna cyckeln och skydda in-andningen med stycke halsduk av bergs får fina grejer dyrt här men billigt utomlands, jo men kanske är det psykisk inbillning att bli kräkig av snön bara för att man inbillar sig eller så, nej för jag hade inte en tanke på det jag hade tanke att ta mig några förfriskningar för nöjes skull, skulle man tänka att man inte kan andas eller få snö i mun då kanske det kan få psykologi studerande effekter.
  Barium har magnetiska tekniska funktioner och virus med dna så klart har ju mysiga effekter på liv på annat sätt men bra eller dåligt vad vet jag ..Kanske är det bra att må dåligt om man tänker efter för sen när man mår bra har man ju dåligt att jämföra med. Fast jag inbillar mig nog hela livet.
  Snygga foton :-)

  SvaraRadera
 3. Prexis. Det är kanske en riktig fajt på den arenan också. Aktiviteten verkar tillta igen efter en lugnare period. Och stridsflygets tilltagande frekvens kan ju även det tolkas på vilken sida strecket man vill.

  I alla händelser så bör ju rimligtvis de som deltar i denna sannolikt mer verkliga konflikt än de som beskrivs i media snart börja känna sig manade att bryta sina herrars tystnadslöften och meddela sig med sina medmänniskor.

  Ett herrans liv, måhända. Men upptakten till en ganska sjysst efterfest skulle jag tro.

  SvaraRadera
 4. Fick se dina bilder nu - de är fina - bortsett från allt vad det nu kan innebära. Men - de påminner mig om min ungdom som flyglotta - när vi bla hade övning uppe i ett högt cilustorn och skulle identifiera alla flygplan som dök upp. I tjusig uniform och storövning på gång. Jag var en mästare på att känna igen de olika flygplanstyperna med olika stjärtar, vingar o annat. Rapport ungeför K3 K2 K1 -- K-1 K-2 osv beroende på när de var på väg MOT oss eller bort. Ja det var tider det - när man ännu tyckte att sånt där var en spännande lek och inte fattade så mycket mer - på Gotland.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans