Jag är skitig

Inledde morgonen med att somna om i solen på uteplatsen. Jag satt där och sov gott under tiden de livsfarliga cancerframkallande solstrålarna gillrade sina giriga fällor i all min kroppsvävnad. Jag får skylla mig själv som inte lyssnar på varningarna. Om allt går som expertisen säger så kommer jag att ligga samhället till last i form av kostnader för min själv åsamkade skada.

Men detta framstår ändå som en västanfläkt jämfört med det gigantiska brott jag begick gentemot hela den resterande mänskligheten. Jag existerade. Jag var vid liv. Och såsom levandes andades jag. En levande, skitig och absolut hänsynslös koldioxidbomb bidandes sin improduktiva tid i den cancerogena solen. En belastning för samhället ur varje möjligt synvinkel.

Inte nog med det. På ängen nedanför jagade fåren en skräckslagen katt. Fåren andades därvid sannolikt betydligt mer än nödvändigt. Vidare innehas dessa får enbart i egenskap av gräsklippare om sommaren vilket gör dem till ett onödigt lyxigt och ymnigt koldioxidtillverkande. Räknar man också in den i solen sovande månskensbondens koldioxidavtryck i de parkerade fordonen, husets grundenergiförbrukning och blotta tanken på vad som finns i kylskåpet framstår solen i stunden som det mest smutsiga brott mot mänskligheten.

Världsbanken hävdar med hänvisning till sin statistik att Kineserna är de värsta koldioxidbovarna per capita. Världsbanken. Vänta ett spadtag. Talar vi om den där synliga knoppen på världselitens hitintills ekonomiska inkapslande av så gott som hela världens makt? Talar vi om de som har en egen militärstyrka men som också i själva verket styr varje skeende i större delen av världen? Talar vi inte också om just bankväsendets essens – att skuldsätta och erövra? Och är inte koldioxidresonemanget just den logiska fortsättningen på skuldparadigmet i en tid då monetär skuld till följd av det ekonomiska paradigmets förestående implosion hotar förlora sin makt?

Jomenvisstförihlevete!

Men skit i det. Idag är det Earth Hour. Släck lamporna och rädda världen från… eh. från… hm… dig själv! Precis. Jag uttrycker mig sällan på det här sättet men idag är jag i gasen. Om du är en av alla de som tycker att politiskt korrekt släckande av lampor har potentialen att rädda världen och därmed mänskligheten så tycker jag att du bör ägna timmen åt att fundera på hur absolut genomgrundlurad du har blivit. Ditt deltagande i charaden befäster din eget tankemässiga fångenskap och lättar ett på falskeliga grunder misslett samvete.

Saker som Earth Hour och liknande i de politiskt korrekta helt från fritt eget tänkande befriande sinnena får mig att se rött. Hur det finns de som köper skiten. Och hur de förser sig med en moralens piska för att känna sig lite bättre än alla andra. Fy fan!

Nu är det sannolikt inte så illa som det ser ut. Den på cirkuståget ombordvarande uppvisningspudeln media gör allt i sin makt för att få det att framstå som om alla är med och deltar i sin grundlurade manifestivitet. Gruppsykosens gamla hederliga mönster. Men bakom varje fasad som denna dag flaggar för Earth Hour kan den lite mer insiktsfulle finna ett tydligt kvitto på den givna entitetens deltagande i världens lögn. Mycket smidigt.

Solen. Farlig? Visst. Lika farlig som en godhjärtad människa som släpper en koldioxiddrypande fjärt. Klimatförändring skränar någon? Men för i helvete… Så gott som alla problemställningar vår mediala dikterade omvärld presenterar för oss subjekt är konstruerade och kontrollerade. Energi finns att hämta bortom patentväsendets lås och bom. Konfliktfrihet finns i våra hjärtan och själar. Så kallad ”hållbarhet” finns i småskaligheten. Och produktivitet bor bortom ekonomins frätande kraft. Vi har allt det där. Lögnen syftar till att få oss att missa det uppenbara.

Vad som fick mig vresig idag? Läste Illustrerad Vetenskap på dass. Där hör den hemma. Men detta med vetenskapens tvärsäkerheter kring sådan ingen vet tar vi en annan dag. Att bli arg är enkelt. Subjektivt och lite småmysigt för huvudet. Det leder dessvärre sällan någonstans. Människan kan så ohyggligt mycket bättre och fastän en liten del fortfarande är gravt missledd och fången i prefabricerade tankemönster så är vi på äg ut i den oskadliga, värmande solen hela högen. Att se saker i ett nytt ljus och uppleva en verkligt fri tillvaro med syfte att lära oss samarbeta baserat på full tilltro och villkorslös kärlek. About fucking time.

Earth Hour. En mörkrets manifestation.

Kommentarer

 1. Tror dina och mina känslor löper parallellt idag. Det jag skrev idag tangerar ditt skrivande. Men de löper nog parallellt genom många människor just nu - under de lager av tro på otillräckligheten i det egna tänkande som folk begravts i. Man kan känna vibrationerna om man lyssnar - folk börjar ge sina egna tankar och känslor tilltro igen. Det finns hopp!

  Ska gå ut i solen och dricka giftet kaffe - ytterligare en livsfara att känna skuld för.

  Bra skrivet som vanligt!

  SvaraRadera
 2. Med all sannolikhet förhåller det på precis det sättet. Lördag, dessutom. Alla skuldbelagda görandens hemvist ;-)

  E.

  SvaraRadera
 3. Läste eposten och där var en post från ord och bild eller vad det nu hette, där kan man vara med och fota för denna fantastiska skyldiga timme man kan fota både inne och ute och vad för skuldigt kan få fastna på bild här da! hehee jisses även dessa var där och jag reagera med att avsluta post premunationen men beslutaede att det skulle väl inte spara så värst mye koldioxid...Bäst jag sitter här hela dan och inte gör något alls, jag är en bra medborgare bara en last för alla andra men inte så stor last för planeten, jag borde få miljepris för min inaktivitet ...Karamba

  SvaraRadera
 4. Earth Hour skulle kunna fungera om vi istället för att släcka ljuset i en timma lät bli att andas.

  Då skulle en verklig och bestående
  förändring kunna åstadkommas.

  Är lite uppgiven idag tror jag -:)
  Janne

  SvaraRadera
 5. Janne -> Ett iofs genomtänkt förslag. Jag är emellertid av åsikten att mänskligheten kan en massa bra saker. Riktigt, riktigt bra. Men vi måste igenom ett litet själsligt intelligenstest först. Det förefaller som om vi är på god väg att passera det.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans