Pengars frätande kraft

Allt kan idag mätas i pengar. Precis allt. Den som väluppfostrat mäter allt i pengar är en urenligt många normer mycket korrekt person. Man får inte avstå pengar eller saker av monetärt värde. Det är snutt på brottsligt. Att däremot med alla makters medel söka tillskansa sig saker av värde eller pengar- det är bara logiskt och i de flesta cirklar kretsande kring framgångsbegreppet ärevärt.

Låter man saker mätas efter hur mycket pengar de är värda missar man precis allt av värde. Precis allt. Att manipulera perceptionen av sin verklighet baserat på fiktivt tilldelade mängder ”pengar” är inte bara att kasta bort sitt liv. Det är rakt upp och ner maniskt. ”Money” – smaka på ordet. ”Mani”.

Kommentarer

 1. Sanningen och bara sanningen. Dagen slavsystem och dess parasiter till ägare skulle helst förpassas till historiens sophög. Men lagens ägare har makten genom skuldens boja. Tänk om man kunde komma på ett lättanvänt bytessystem, i stället för dagens pengar, avsett till att förmedla tjänster.
  /Farfar

  SvaraRadera
 2. Money-mani!
  Den var bra. Den lånar jag av dig, utan ränta :-)

  SvaraRadera
 3. Farfar -> Bytessystemet du nämner är ju egentligen den enklaste sak i världen. Man behöver bara sänka skalan tills dess det blir möjigt.

  Vi är artificiellt upplåsta i olika beroenden med stor geografisk spridning såväl sociala som för överlevnadens något skevd definierade nödtorft.

  Men om man tittar på en liten grupp människor som har en liten plätt land och hyfsat vatten - ty sådant är det gott om där vi bor. Om man tänker sig att antalet människor i denna grupp är tillräckligt få så löser det sig själv.

  Om man vill utmana det pengabaserade systemet så är det enklaste sättet framåt sannolikt att tänka riktigt, riktigt småskaligt.

  SvaraRadera
 4. Nu menar jag ett bytessystem som gör att man kommer undan statens lakejer. Alltså ett lagligt system, men utan statens inflytande. Lite som i ett hushåll, frun diskar medan mannen lagar hennes bil utan att de skickar räkningar till varandra.
  /Farfar

  SvaraRadera
 5. Just. Du nämner ju ett alldeles stålande exempel på småskalighet ,-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans