Foliehatt på

Det är ju helt och hållet upp till var och en att välja vad man väljer att tro på. Vad man låter forma sin verklighet genom inramandet av de egna tankarna och önskningarna. När man ser sig omkring kanske man finner en del saker som verkar helt galna och omänskliga. Senare inser man att denna omänsklighet egentligen är helt logisk, på sitt eget lilla vis. Och att den egentligen utgör en nödvändighet för att sätta slut för sin egen orimlighet.

Det finns ett litet gäng människor som hatar människor mer än något annat. De har ungefär samma syn som de haft i åtminstone några tusen år. Det är de som inbillat oss att det är syndigt att fortplanta sig en gång i historien och som de senaste årtiondena iscensatt föreställningen att vår utandningsluft - koldioxiden - skulle hota hela vår existens. Enligt denna lilla form av människa ska människan alltid vara i skuld, i behov av att göra rätt för sig och att motivera sin existens på olika sätt.

När det i själva verket är tvärtom. Åtminstone i min föreställningsvärld. Men det väljer man ju naturligtvis själv. Hursomhelst. Jag har valt att inte lägga ut så mycket referensmaterial till olika trådar av information om den lilla gruppen människors ondskefullheter. Till en början var det eftersom jag inte ville bli betraktad som en foliehatt. Senare kom det att bli eftersom jag tyckte att förkovran måste göras på frivillig basis.

Den sista tiden har det varit eftersom jag ser en uppenbar risk i att man fastnar i bedrägeriernas negativa spiral och fokuserar all sin energi på att nysta i dess spindelväv istället för att ägna sig åt positivt tänkande. För i slutändan är det - i min värld - så att man med positivt tänkande kommer precis vart som helst. Om man bestämmer sig för att den lilla stackars kärlekslösa gruppen människor som iscensatt bedrägerierna faktiskt ska misslyckas till förmån för en fri och kärleksomfamnande mänsklighet - då blir det så. Och det är ju så oerhört mycket verksammare att längta till något än från något. Men kanske saker ändå kan vara värt att belysa lite, för att föda tanken kring vad som är värt att ta fasta på så att säga.

Så med varningens finger höjt för att inte gräva ner sig i bedrägeriernas träskmark utan istället se vad som händer för att finna motkraft i det positivt tänkande motståndet kommer här vad jag anser vara en ganska rimlig sammanfattning av många av de påverkansmekanismer mänskligheten utsätts för. Men som vi - som sagt - kan förhindra relativt omgående bara vi bestämmer oss för det. Och det är naturligtvis därför dessa diaboliska agendor finns i slutändan. För att få oss att forma vår värld till dess motsats.


Leuren Moret

Kommentarer

 1. Väldigt bra skrivit, tänker ofta själv i samma banor eller kanske rättare sagt så har jag det mer "i bakgrunden" och då mest som en slags känsla som finns där den mesta av tiden. Utan förstås "ofta och ibland" när jag hamnar ur balans och sedan blir påmind igen.

  Skriver väldigt lite om sådant här på min blogg trots att jag ibland vill det. Men kunde inte låta bli att lägga in den här videon som jag tycker är så bra......

  http://blogg.aftonbladet.se/superzeke/2011/05/egot-och-det-ekonomiska-systemet

  Janne

  SvaraRadera
 2. Tack, Janne.

  Mer än en person har svurit åt mig i egenskap av "jävla optimistjävel". Men jag är ju optimist, hur ska jag kunna annat än uppmuntras av slika tillrop ;-)

  Just nu. De senaste dagarna. Ligger något i luften. Draperiet lyfter sig. Jag skulle inte vilja vara en av de där som tror att de sitter säkert men som sannolikt just nu vaknar upp inför det faktum att de blivit förrådda till förräderi. Och då menar jag inga andra än det ytterst lilla fåtalet vi aldrig ser.

  /E.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans