Europeisk tankeverksamhet

Nej, grekerna är inte latare, oförmögnare och dummare i huvudet än andra nationaliteter. Inte heller de som står näst i kön: Irländarna, Portugiserna och Italienarna. Jag skulle nog tvärtom hävda att många av dessa folk i mycket större omfattning än vi protestantiskt frostnupna nordbor faktiskt begripit vad livet går ut på.

Att sedan detta inneburit en mer avslappnad hållning till fenomenet hittepåpengar är kanske den naturligaste sak i världen. De små kärleksrädda stackarna i pyramidens topp försöker nu utnyttja detta för att starta en orosvåg genom Europa. En sådan där gammal klassisk sak där kaoset får breda ut sig alldeles lagom mycket för att en fascistisk lösning ska kunna vinna erforderlig acceptans.

En omsorgsfullt kultiverad våg av ilskna européer som kastar surmjölk, ägg och handgranater på ordningsmakten. Skriker okvädesord och beter sig som fotbollshuliganer på dålig träsprit. Just den sortens irritation och civilt upplopp vill man ha. Människor som skränar om att ”nu ska de få de djävlarna – på dom!” i blint raseri.

Men. Nu kanske det inte behöver bli på det lilla viset den här gången. Det är ju som det är med saker och de gamla grekerna och alla vi andra mer eller mindre vilseledda Européer kanske – trots medias ymniga vittnesbörd om motsatsen – faktiskt inser att ett stilla förnekande av det så kallade systemets legitimitet faktisk kan ta oss in i en helt ny era istället.

Jag skulle faktiskt tro det.

Kommentarer

 1. Känslan är, att de styrande sakta men säkert genomskådas och att det inte hjälper vad de än gör för att stoppa detta, bollen är i rullning.

  //PL

  SvaraRadera
 2. Jo, så är det säkerligen. Gäller bara att undvika att bollen, när den når dess vederbörliga ägare - i denna analogi publiken - inte urartar till en spontan och blodig rugbymatch. (Jo, jag vet - jag är usel på sportanalogier. Sannolikt relaterad till det obefintliga sportintresset).

  För om detta händer kommer spelarna att ropa efter fler domare, vilket raskt kommer att ombesörjas av de som ligger bakom skapandet av kaoset i första läget.

  De som genomskådas under den verkligt öppna ridån nu är främst politiker samt någon bankchef eller motsvarande. De är offer kastade från den inre cirkelns slaskhög ut till den uppviglat blodtörstiga pöbeln. Vi får inte få på dessa enkla skenmanövrar. De är byggda för att skapa oro som sedan ska användas för mer förtryck enligt gammalt beprövat mönster.

  "Halt dem Ball flach" säger tyskarna. Håll bollen lågt. Inte rusa upp och sticka världen i brand bara eftersom vi - mänskligheten - blivit förrådda i sisådär ett par tusen år. Nej, låt det vara. Låt det vara historiea, vänd lungt blad och knalla vidare in i en framtid som inte börjar med massdestruktion ur aggression.

  så blir allt alldeles strålande!

  /N.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans